Enkel Italiensk buffé i Villa Skogsbrynet

∼ innehåller reklamlänkar ∼

italiensk buffe-10

Min systers superfina mellanson ❤

.

.

Vi fortsätter att lira lite på de italienska strängarna även här hemma i Sverige. I fredags hade vi 10-års kalas och körde således Italiensk buffé. Det var kallskuret rakt igenom, vilket passade utmärkt med tanke på att termometern den dagen stannade på 28 grader.

.

.

Buffén bestod av pastasallad gjord på penne med ost och vitvinscreme, ruccola och valnötter, till det citron och timjansmarinerad kyckling, rosépepparmarinerad fläskytterfilé och hemgjord tapenad. Hade också bakat två sorters smarriga focaccia som jag serverades till.

.

.

 

italiensk buffe-3

Svart Le Creuset redskapskrus till kampanjpris här, snygga salladsbestick i trä här, skärbräda här. Mitt silverfat har jag köpt på Myrorna, men Alessi har ett sjukt fint serveringsfat här för bara 359 kr. Älskar att servera mat på silverfat, så det fatet står högt upp på min önskelista!

.

.

Som fördrink hade vi Prosecco och alkoholfritt bål och till det två sorters pizzasnurror. Desvärre hann jag inte fota det innan snurrorna var uppätna och bålet halvt uppdrucket, hahaha! Det var ju så varmt så bålet gick åt på ett tjillevipp trots att det var ganska många liter i den smidiga glasbehållaren med tappkran.

.

.

italiensk buffe-15

Alla borde ha en sån hemma! Blanda det du har i dryckesväg, läsk saft, juice etc, i med den frukt du har i kylen, citron, melon, apelsin, persika, ta vad du har och så toppar du med lite myntablad och massor av is. Klart och hur gott som helst! Cervera har en mycket prisvärd och lagom stor behållare här.

.

.

Kalaset blev mycket lyckat och maten räckte gott och väl. Det är alltid min skräck att det ska vara för lite eller se snålt ut! Hellre massor av mat kvar när gästerna går hem än tomma fat mot slutet av middagen, om man säger så… Detta förutsatt att alla tar om både 1 och 2 ggr då alltså, annars kan man ju börja fundera på om det inte var så smarrigt trotts allt! Här backade folk flera gånger och alla 21 personerna verkade gilla det, samt förstås också den gudomliga hallonpajen och kladdkakorna som storasyster hade bakat inför dagen. Finns alltid plats för dessert, eller hur?

.

.

italiensk buffe-12

.

.

Någon som definitivt var nöjd över tillställningen var Lillan som både älskade maten och alla fina presenter hon fick!

.

.

 

.

.

Vill ni ha recepten till maten förresten?

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

7 kommentarer

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: