Es Trenc Mallorcas bästa strand

es trenc-11

.

.

Halloj

.

.

Stranden med det mest turkosa vatten vinner mitt hjärta! Känner ni igen den tanken? Jagar inte vi alla den perfekta turkosa stranden när det vankas sommar och semester? Kanske, kanske inte, men OM det nu skulle vara så, måste ni besöka Mallorcas kanske bästa strand Es Trenc.

.

.

es trenc-9

.

.

Kristallklart turkost vatten, vit potatismjölsaktig sandstrand, och tankarna far lätt iväg mot Karibiska övärlden (har aldrig varit där, men ändå) och andra mer långväga exotiska destinationer.

.

.

es trenc es trenc-12 es trenc-4

.

.

Es Trenc ligger i ett naturreservat mellan de två byarna Sa Rapita (eller kanske mer yttepyttebyn Ses Covetes) och Colonia de Sant Jordi ca 5 mil sydöst om Palma. Trots att vi var där mitt under högsäsongen var det inte trångt alls på stranden och det fanns till och med solsängar när vi dök upp vid 14-snåret på dagarna. Hade aldrig hänt på någon av stränderna inne i Palma!

.

.

es trenc-2

Solglasögonen finns här, och bikinin har jag köpt här (adlinks). Halsbandet fick jag av mamma och pappa när lillan föddes ❤

.

.

es trenc-10

.

.

Till Es Trenc tar sig alla med bil, vilket innebär att det kan vara lite av en utmaning att hitta parkering. Vid strandens östligare del finns en större parkeringsplats där det finns gott om plats att parkera en dag för 7 euro.

.

.

Inne i Ses Covetes, var det dock betalparkering längs vägen som gällde, och nåde den som inte betalade, den blev bötfälld eller i värsta fall borttransporterad på fläcken. Vi bodde inte långt därifrån, men tillräckligt långt för att barnen inte skulle orka med att gå i värmen, så Magnus och Johan skjutsade oss andra dit och så åkte de ”hem” och lämnade bilen och så gick de ned själva. De parkerade bilarna längs vägen sträckte sig nämligen så långt som kanske knappa kilometern från vårt hus.

.

.

es trenc-3

.

.

Längs stranden finns ett par enklare serveringar med dryck, glass och lite baguetter till salu. Tyvärr finns inga toaletter (i alla fall vad jag såg), så vart folk tar vägen när så nöden kräver det, kan man ju alltid undra… Vi låg vid strandens västra del, vid Ses Covetes, där det fanns en himla trevlig restaurang (också den med värsta Karibienfeelingen) där vi lunchade ett par gånger. Kan varmt rekommenderas!

.

.

Så, befinner du dig i Palma med omnejd, är sugen på lite magisk sandstrand, och har tillgång till bil, ska du absolut göra en dagsutflykt till Es Trenc! Vi hade några fantastiska dagar vid den stranden.

.

.l

Förresten ska jag tillägga att om du känner dig besvärad av nudister, kanske du inte ska åka dit… Delar av stranden, med något flytande gränser, befolkas nämligen av personer som bejakar den livsstilen.

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

1 kommentar

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: