Att plocka in härligheten och att hinna njuta

blommor-4

.

.

Jag gissar att vi är många som just nu upplever att trädgården fullkomligt exploderar av grönska och blomning. Man hinner knappt njuta av härligheterna innan en blomma överglänses av en annan.

.

.

Plockade in en bukett för att kunna njuta till max och faktiskt se hela härligheten trots att jag sitter inne och jobbar.

.

.

blommor-5

.

.

Något som slog mig igår är att jag faktiskt måste ta och köpa in lite senblommande perenner. Nästan allt jag har blommar i början av sommaren. Gissar att det hänger ihop med att det oftast är på våren man handlar och planterar, och så vill man ha resultat direkt, och då ligger det nära till hands att köpa det som redan börjat blomma.

.

.

Det finns nog nästan inget som ger mig ett sådant välbehag som att handla växter till trädgården. Alltså det låter ju helt sjukt, men jag fullkomligt älskar att gå omkring i handelsträdgårdar och fantisera om än den ena än den andra fantastiska odlingen och rabatten i min trädgård. Kan gå där i timmar. Ni anar inte hur mycket växter jag köpt som aldrig kommit i jorden, på grund av tidsbrist… Usch, inte försvarbart egentligen, men i år ska jag i alla fall inte göra så. Först planera, gräva ur, fylla på ny jord, och sen – Handla!

.

.

Älskar också att kika i trädgårdsbloggar. Hur ljuvligt som helst. Jag har skrivit en hel del trädgårdsreportage genom åren, och faktiskt fotat ett och annat också. Och om det bara gav lite bättre betalt skulle jag lätt kunna ägna alla sommarmånader åt att bara göra det. Vilken lisa för själen alla dessa vackra trädgårdar som finns där ute ❤

.

.

Här finns några härliga bloggar:

.

.

Lotta med – Fyra årstider – Mitt liv på landet 

Charlotte med – Gardenflow

Anna med – Arkitektens Trädgård

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: