Saknad av sitt yngsta fan

.

.

Vi kände ju inte henne, men visst verkade hon vara en enormt varm och fin människa. Så genomgo och positiv på något vis, och make till karisma får man väl ändå leta efter! Jag blir inte så ofta berörd på djupet när kända människor jag inte känner går bort. Men igår blev jag på riktigt ledsen. Lillan och jag satt i bilen på väg hem från västkusten. Jag hade radion på, och bytte kanaler lite fram och tillbaka. Plötsligt hamnade jag i slutet av en intervju med Lill-Babs, och tänkte direkt att hon nog hade gått bort. Märkligt.

.

.

Lillan satt med hörlurar på och titta på något på sin Ipad. Jag knackade henne på axeln och berättade att Lill-Babs var död. Hon blev förskräckt och reflekterade precis som jag själv över att hon faktiskt blev riktigt ledsen av beskedet. Rollfiguren Gugge i den briljanta serien Bonusfamiljen är förstås en av anledningarna till att Lillan var förtjust i Lill-Babs, men det började faktiskt innan hon sett henne där.

.

.

I höstas skulle barnen i Lillans klass skriva ett arbete om en artist. Arbetet skulle sedan redovisas inför klasskamraterna tillsammans med en låt från vald artist. Jag frågade henne om hon hade tänkt skriva om Marcus och Martinus eller någon annan poppis småflicksidol. Hon svarade nej, det kommer alla andra att göra, jag vill skriva om… hon blev tyst ett tag så sa hon… Lill-Babs! Jaha, sa jag, det var ju otippat!

.

.

Lillan gjorde research och skrev ett jättefint arbete om Lill-Babs och inför klassen redovisade hon det och spelade upp ”Jag är en tuff brud i lyxförpackning”. Efter det har Lillan haft en ”thing” för Lill-Babs.

.

.

.

.

När vi handlade frukost i affären i morse fick Lillan syn på Expressen som innehöll en minnesbilaga. Den ville hon absolut köpa och läsa. Så väl hemma igen gjorde vi i ordning en god frukost och så läste Lillan tidningen medan hon åt. Vi pratade lite om vad som hänt och konstaterade att Lill-Babs var så pigg och käck att det kändes som att det var en ungdom som gått bort alldeles för tidigt, trots att hon faktiskt var hela 80 år. Efter frukosten tittade vi på sista avsnittet av Bonusfamiljen, som vi missade i måndags för att vi var borta, och så klurade vi lite på hur det blir i nästa säsong nu när ”Gugge” försvann precis efter bröllopet och allt. Lillan trodde att det skulle komma en liten förklarande text om vad som hänt, innan näst säsongs första avsnitt sänds, det tyckte hon verkade rimligt. Ja, vi får väl se hur det blir med det. Oavsett är den fenomenala Barbro Svensson just nu sörjd och mycket saknad av många, inklusive sitt kanske yngsta fan.

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: