Häng med till Västerås senaste restaurang Madame Josephine

.

.

Ni vet väl att vi har ett nytt hak i Västerås, igen… Jag menar vi börjar på att bli ganska bortskämda med riktigt bra matställen i den här staden nu. Annat var det för 15 år sedan, då Magnus och jag träffades. Fanns ingenting, och då menar jag verkligen ingenting att välja på. Inte för att jag vill göra ned någon krögare här i stan, men det var verkligen taffligt i princip fram till det att Frank öppnade. Då hände det något. Det blev på något sätt en vändpunkt och starskottet för helt nya smakupplevelser i gamla Vässan. .

.

Jag minns inte precis i vilken ordning allt öppnade, men plötsligt poppade det ena stället efter det andra upp. Pråmen (som föresten nyanserats efter att ha varit stängd i många år), Varda, K9, Hattis, Folkets, Nom, Brasseri Stadsparken, Vinoteket, Steam Hotel och så nu Madame Josephine.

.

.

.

.

Madame Josephine ligger runt hörnet mellan Hattis, Bianchi och Bra Hak. Hörnan som tidigare var en skräpig bakgård har förvandlats till en glas och betongkub rymmande restaurang och bar med kontinental brasserikänsla. Marmordisk och småbord på gjuutjärnsstativ, rotting- och böjträstolar, rufft betongolv och solgula väggar med färggranna afficher från Italien. Magnus och jag passade på att klämma in en mysig lunchdate där igår.

.

.

.

.

På tisdagens lunchmenyn fanns pizza, pasta, sallad, och en ljuvlig vininkoktoxkind tillsammans med en väl tilltagen klick len polenta. Jag valde Oxkinden, och den fullständigt smälte i munnen. Magnus tog Pizzan, men den var däremot en stor besvikelse. Smaklös och torr. Den kanske hade funkat för 15 år sedan, men idag har den 1:klassiga pizzakonkurrenter från både Vinoteket och Bianchi (som ligger mitt emot) att slåss mot och då krävs betydligt mycket mer än detta. Skärpning på den fronten önskas förstås, eftersom det var ett jättefint ställe med mycket trevlig personal.

.

.

.

.

Vi återvänder garanterat, men hoppar nog pizzan i fortsättningen.

.

.

Klicka här så kommer du till det senaste inlägget i den här bloggen!

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: