”Billigare inte alltid sämre” eller ”Man får vad man betalar för”

∼ innehåller reklamlänkar ∼

1. Sottovalle jersey coat Bubbleroom här /2.Busnel boost här 3. Busnel Victoria Jacket Boozt här / 4. Chiara Forti Bubbleroom här.

.

.

Våren är i antågande och blickarna riktas mot tunnare och lättare kläder. Sneglar i smyg på en klassisk Jersey kavaj från Busnel, men den är ruskigt dyr, så jag behöver nog suga på den karamellen en tag till innan jag eventuellt beslutar mig för att slå till.

.

..

Som med mycket annat finns det billigare allternativ även till den. Billigare behöver inte per automatik vara sämre, men ibland är det förstås så att man får vad man betalar för, och ibland betalar man bara för själva märket. Det man dock ska ta med i betänkande när man handlar plagg som verkar helt orimligt billiga, är att de möjligen är framställda på ett sätt som inte överensstämmer med våra värderingar och svenska miljökrav. Det finns naturligtvis inga garantier för att dyra plagg faller inom ramen för det heller, men jag vill tro att chansen i alla fall ökar.

.

.

Det kanske är lite dumt av mig att ta upp det här ämnet lite slarvigt och snabbt såhär, det finns liksom så mycket att säga om det (vilket innebär att jag har anledning att återkomma till det). Alla, jag jag själv inkluderad, har inte råd att alltid handla dyrbara märkeskläder för tusentals kronor varje gång garderoben behöver uppdateras (och vissa har aldrig den möjligheten) och då får man förhålla sig till det. Jag försöker dock att inte handla en massa ”kraffs” eller modeplagg i kategorin ”dagsländor” som jag vet att jag kommer att använda en gång och sedan aldrig mer. Satsar hellre på några utvalda plagg som jag vet att jag kommer att använda mycket, då får liksom de plaggen kosta lite mer.

.

.

”Men hallå, du visar ju billiga plagg från kedjor här på bloggen ibland” tänker du nu. Japp det gör jag, och jag gör det för att det är en del av mitt jobb, och för att jag blandar mina dyrare plagg med billigare för att få det att gå ihop. Så enkelt är det. Viktigast är nog ändå att man faktiskt har en tanke kring det och att man gör medvetna val. På så vis förbättras ens beteende gradvis i takt med möjligheterna. Har man inga tankar alls kring det, ja då kommer man åldrig att förbättra sig heller.

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

2 kommentarer

Kan rekommendera Stenströms stickade jackor och ponchos. Billigare än Busnel ( snyggare tycker jag i vissa fall också) men inte kedje billiga.

Gilla

Köp busnel , chiara forts är inte ens bra för de pengar den kostar. Köpte en blå busnel förra året o en beige chiara men i år blev det en beige busnel helt ojämförbart i kvalitet och över tid

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: