Hit reser vi i sommar

.

.

God förmiddag torsdag

.

.

Vackert vinterland utanför mitt fönster, flera roliga vinterhappenings kvar denna vinter och här sitter jag och längtar efter sommaren. Jag vet att man ska leva i nuet och allt det där, men med den sommarsemester vi planerat in i år, kan man inte annat än längta sig blå.

.

.

Vi älskar Mallorca och hade en underbar semester där förra året (HÄR hittar du inlägg därifrån). Då delade vi upp vistelsen i en lite längre del i Porto de Soller och en del i Palma. Ett underbart koncept som vi valt att kopiera i år. Det var så himla härligt att dela upp det på det sättet eftersom det liksom blev 2 semestrar i 1. En sol, slappa och bada på semesterort och en sol, slappa, bada och shoppa i storstadsmiljö (i den mån Palma kan räknas som storstad, men jaja, ni fattar).

 

Skillnaden blir att vi den här sommaren hyrt ett hus tillsammans med våra vänner, plus att vi lagt till ytterligare en destination, dit vi flyger på vägen hem. Så den här sommaren blir det hela 3 semestrar i 1!

.

.

.

.

Så vår semester sommaren 2018 börjar med 4 dagar på hotell i Palma. I år precis som förra året tyckte vi att pool var viktigt eftersom vi har Lillan med oss. Magnus och jag badar helst i havet, men på barns vis tycker Lillan att det är något speciellt med pool på semestern. Så ett trevligt, nyrenoverat hotell med pool, på gångavstånd till centrum, är bokat för den första delen. På 5e dagen möter vi upp våra vänner (som liksom oss startar semestern en vecka tidigare med vistelse på annan ort på Mallis), i det här huset som vi hyrt tillsammans!

.

.

.

.

Huset ligger öster om Palma vid stranden Es Trenc i en liten by som heter Sa Ràpita. Stranden ska visst vara en av de finaste på hela ön, och vissa liknar den med Karibien tack vare den låga vegetationen, den vita sanden och det turkosblå vattnet.

.

.

.

.

I det hyrda huset stannar vi en vecka innan vi far vidare till en annan del av Europa. Italien står näst på schemat och där väntar Piemonte och vingårdarna däromkring. Men mer om det senare!

.

.

Det här blir första gången vi åker på semester med bara Lillan, utan någon av de stora tjejerna (som jobbar och pluggar). Trots att båda numer passerat 20-strecket (21 och 23 i år) har vi aldrig rest på semester utan dem. Det blir lite ovant, speciellt för Lillan som helst ser att HELA familjen är tillsammans när det vankas semester…

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

9 kommentarer

Hej, vi kommer att göra en liknande resa med vänner. Också till Mallorca! 12 dagar delat på två olika ställen på ön. Är just nu i full fart med att leta boende. Tar tacksamt emot tips och är jättenyfiken på varigenom ni har hyrt ert hus?!

Gilla

Låter fantastiskt härlig semester! Hyra hus drömmer jag lite om, nånstans. Kanske i Kroatien. Vi var med ett gäng o hyrde ett jaktslott i just Piemonte för några år sedan. Fantastiskt landskap! Och åka till Alba l alla deras viner… men det har ni säkert stenkoll på 🙂
Förresten, vi har en spark hemma. I år pyntades den med julljus 😉 kram Milla i kvickan

Gilla

Så skönt med eget hus! 🙌🏻 Och perfekt att ha bokat och klart, vi är sugna på att hyra hus vid Gardasjön men sönerna kan ju aldrig bestämma sig om de ska med eller ej… planera långt i förväg är inte deras grej.. 😏 Trevlig helg 💕

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: