Så nöjd med min nya kappa

.

.

Åh vad jag har längtat efter en snygg klassisk och varm ullkappa länge. Ni anar inte. Ni som följt mig ett tag vet att det bara är knappt ett år sedan jag började att bygga upp min garderob. Jag hade i princip inte ett enda snyggt plagg när Sofia på Guts fick mig intresserad av kläder tidigt under våren 2017. Visst hade jag varit intresserad av kläder tidigare (typ innan vi började lägga varenda krona på att bygga och renovera våra hus), men det hade fallit i glömska och min garderob var så eftersatt att jag verkligen inte visste i vilken ände jag skulle börja. Sofia fick mig att 1. Bli intresserad igen 2. Köpa kläder i rätt storlek (köpte för stora tidigare) 3. Satsa på några få plagg i bra kvalitet.

.

.

.

.

Numer tycker jag att det är sjukt kul med kläder och garderoben börjar faktiskt att arta sig. Jag har inte en massa olika plagg, men jag har liksom ”rätt” plagg. Med ”rätt” menar jag ett antal basplagg i bra kvalitet som går att kombinera på många olika sätt. Jag har också gjort mig av med en massa gamla fula myskläder (hugaligen, ni anar inte hur jag såg ut när jag hasade runt här hemma) och köpt ett mindre antal plagg som är mjuka och sköna men också fina. Samma sak med träningskläder. Inte för att jag tränar, men ibland hoppar jag i träningskläderna och går ut och går en sväng. Händer inte allt för ofta men ibland så 🙂

.

.

Skor har jag inte heller så många av, men jag har ett par fräscha av varje sort kan man säga. Ni vet, ett par ”finskor”, ett par varma och sköna, ett par sportiga, ett par gummistövlar, ett par klackskor av 2 olika färger, osv.

.

.

.

.

Den sista tiden har jag kompletterat min garderob med några klänningar av lite mer ”budgetvariant”. Anledningen till det är förstås att klänningar inte används särskilt ofta, och att det i vissa fall kan kännas lite onödigt att köpa ett mycket dyrt plagg som sedan blir hängande i månader. Hur det än är vill man gärna vara lite ombytlig just när det kommer till festplagg.

.

.

.

.

Nu hade alltså turen kommit till en snygg kappa. Jag ville gärna ha en svart, eftersom den står sig i längden och aldrig blir omodern. Av samma anledning ville jag att den skulle vara av klassiskt snitt. Jag har inte råd att köpa en ny kappa inför varje säsong så de här kriterierna kändes rimliga. Den skulle också vara av ull, eller i alla fall av ullblandning, eftersom ull är ett fantastiskt material. Kläder i ull värmer gott, håller formen länge och håller sig dessutom rena och fräscha mycket längre än kläder i andra material. Jag ville också att den skulle vara av ett ganska kraftigt tyg och se ”skräddad” ut. Kappor med skärp gick bort eftersom jag aldrig gillat att markera midjan.

.

.

Den här tiden på året är absolut bästa tiden att investera i dyrare plagg. Reorna är många och man kan verkligen fynda. Här nedan har jag samlat en rad reklamlänkar till kappor som liknar den jag har.

.

.

Min kappa kommer från det danska märket Ilse Jacobsen (som bland annat finns HÄR hos Ellos, men är slut).

.

Dock finns en verkligen slående lik kappa (också den i härlig ullblandning), för endast 999 kr HÄR
samt samma kappa fast i en lite kortare modell för otroliga 599 kr HÄR
Båda hos Ellos

.

.

.Även By Malene Birgers übersnygga enkelknäppta ullkappa reas ut till 40% REA hos Boost. Du hittar den HÄR

.

.

De senaste inläggen i den här bloggen hittar du HÄR

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade
%d bloggare gillar detta: