Att börja om helt från scratch

.

.

Men hej på er igen!

.

.

Några dagar har gått och nytt år har det hunnit bli. Ibland rusar dagarna bara på och tiden som behövs för att blogga finns helt enkelt inte.

.

.

Vi åkte hem från Lofsdalen i fredags och jag mådde inget vidare. Hade tänkt blogga och jobba under bilresan, men det blev att jag sov större delen av färden istället. Lagom tills vi började närma oss Västerås kände jag mig lite piggare och när jag klev innanför dörren hemma var jag urstark igen, ända tills jag såg vårt hem med ”nya” ögon…

.

.

Oh herre min skapare vilken röra! Tomtar och vissen gran och glögg och enris och julstjärnor och Gud vet allt. Det blev som en chock efter att ha varit i avskalade huset i Lofsdalen i 4 dagar. Jag fick svårt att andas, det tomteröda stack i ögonen och allt blev bara en enda kaos i mitt huvud. Jag fick ett absolut omedelbart behov av att så fort som möjligt städa ut julen. Men vad tidigt tänker ni. Nej, kära vänner, inte tidigt för oss, eftersom vi julat ända sedan slutet av november. Granen tog vi in fredagen innan 1a advent och sedan dess har juligheten bara eskalerat. Det var alltså hög tid att städa ut alltihopa. Jag började med det redan på kvällen och fortsatte hela lördagen.

.

.

Ordningen är återställd

.

.

Allt åkte ut och så började jag om helt från scratch (man kan göra det ännu mer omfattande och plocka bort tavlor, gardiner och sådant också om man vill). Mitt mål var så lite tillbaka in som möjligt. Ville bara ha det lugnt och vilsamt för ögat. När lördagskvällen kom hade jag således tömt huset på allt juligt, städat varje vrå, samt plockat undan mer eller mindre allt annat löst på bord, i fönster och på bänkarna i köket.

.

.

.

.

Sent på kvällen (efter att jag tagit bilden här ovan) plockade jag tillbaka några få saker igen. Det blev inte så jättestor skillnad mot hur jag haft det i vardagsrummet under hösten, men på det hela taget – i hela huset, blev det stor skillnad (det är inte klokt vad man samlar på sig grejer fast man inte tror att man gör det). Det var hur som helst skönt att få undan allt för att ha möjlighet att börja om och tänka klart. Detta är ett tips som alla borde prova några gånger per år!

.

.

Gott nytt år förresten! Oj, jag glömde visst att önska er det… Som jag sa, allt har gått i ett och jag har inte tagit mig tid att blogga. Först den stora utrensningen, sedan blev det nyår med fest och allt kring det, och igår, ja då var jag så trött att det blev onlinepizza och ”seriemaratontittning” för hela slanten när vi kom tillbaka hem från svärfar där vi firat nyårsaftonen. Jag får berätta om det i ett annat inlägg för nu ska jag och Lillan åka till Stockholm. Vi har på auktion köpt nya stolar till köket och jag är sååå ivrig att få hem dem!

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

2 kommentarer

God fortsättning på det nya året!Själv har jag precis planterat nya hyacinter och amaryllis överallt inför trettodagshelgen. Julen varar änd’ till fasta 😀 Kram 😚

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: