Att inte alls må bra

.

.

Hej på er

.

.

Det var ett tag sedan vi sågs… jag gillar inte när det blir så, men ibland är det ofrånkomligt. Jag har inte mått så bra de sista dagarna. Migrän och inget alls vidare mående, vilket gör att jag tror att det är dags för en kontroll av TSH, dvs ”sköldkörtelprover” för att se om dosen med Levaxin måste justeras igen. Jag hatar verkligen att må såhär. Det känns som att släpa runt i ett segt slem, med ett spännband runt huvudet, och en generator som går på halvfart. Man vill växla upp men det taggar liksom aldrig i… Jag går in i mig själv, blir lätt irriterad och kan inte fatta hur folk orkar babbla på oavbrutet… Vill bara vara i fred.

.

.

.

.

Så tar jag migränmedicin och blir istället öm i huden, gråtmild och om möjligt ännu mer seg… Usch och fy, nej nu ska jag sluta att beklaga mig, det finns de som har det så mycket värre och jag vet dessutom att det här bara är tillfälligt så jag får helt enkelt försöka gaska upp mig.

.

.

Bilderna är hur som haver från lördagens långfrukost med mamma som sov här då. Vi åt frukost tills det var dags att äta lunch, då gick familjen ned på stan och tog oss varsin superdupergod hamburgare på Bra Hak, ett hamburgerställe här i stan som är grymt! Efter det körde vi ett julklappsrace. Trots att jag faktiskt kände mig mer eller mindre färdig med det blev det några fler klappar både under lördagen och söndagen… Hur kunde det bli så?

.

.

.

.

Undrar ni över stolarna? Ja det är verkligen panik på den fronten just nu. Som ni vet är våra vanliga köksstolar ett minne blott. De håller inte för vanlig vardagsanvändning, så de har fått bli stylingstolar. Sjuanstolarna som vi nu har i köket ska vara i ”matsalen” egentligen, så nu är det tomt kring matsalsbordet. Usch vad illa det ser ut. Ofärdigt och mysigt nu till jul och allt. Dessutom är sjuanstolarna så låga att vi får lov att sitta på kuddar för att nå upp, hahaha! Vi har tittat på nya köksstolar, men vi kan inte bestämma oss. Svarta Y-Stolar ligger bäst till, men de är så in i vassen dyra så där lär man tänka till både en och två gånger innan man klickar på ”beställ”.

.

.

.

.

Men visst är de snygga, skulle passa jättebra i vårt kök. Vi provsatt dem förra helgen när vi var i Stockholm, och de var förhållandevis bekväma. Vi har ju varit supernöjda med själva stylen på Thonetstolarna (från Ton) som vi haft i köket sedan vi flyttade in här för snart 5 år sedan, men om de ska fortsätta att gå sönder är det liksom ingen idé att ha kvar dem (2 av 5 är redan trasiga…). Ja vi får helt enkelt se hur det blir med stolarna. Kanske känner jag mig tvingad att köpa några ”i-väntan-på” bara för att vi ens ska ha något att sitta på till jul… Suck!

.

.

Hans J Wegners klassiska CH24 Y-Stolen, eller The Wishbone Chair som den också kallas, finns hos Nordiska Galleriet och du hittar den HÄR  (adlink)

.

.

Vill du läsa det senaste inlägget i den här bloggen? Då ska du klicka HÄR

.

.

Kram
Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

8 kommentarer

Krya på dig! En liten tanke… kan ni inte sitta i matsalen nu under jul istället, då är man ju ändå ofta många eller så sitter man längre och då istället ”bara” använda köksbordet för avlastning/fint jul stilleben och om man vill sitta så tar man in stolar från matsalen. Och sen hoppas på rea efter jul brukar ju inte vara helt ovanligt med lite erbjudande där i januari/februari…
Önskar dig och familjen en God Jul & Gott Nytt År

Gilla

Oj det låter jobbigt. Krya på dig 💕

Vilket fint köksbord. Är det med marmorskiva? Finns det att köpa eller är det gammalt?

Kicki i Ö-vik

Gilla

Usch, hoppas du mår bättre snart. Är själv sjuk så vet hur jobbigt det är.

Min man vill också ha Y-stolen men jag tycker att det är alldeles för mycket pengar och tycker inte att de är så bekväma. Dock ytterst snygga. Men som du säger, man behöver tänka sig en och två gånger för innan man köper. Å andra sidan är väl andrahandsvärdet relativt stort så på så sätt är det ju kanske en investering. De lär ju inte gå sönder.

Lycka till med stolarna.

/Heléne

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: