Julstjärna som snittblomma går utmärkt

.

.

Jösses, består veckorna bara av måndagar och fredagar frågar jag mig ibland. Hur är det möjligt att tiden kan gå så fort? Och så är det bara 9 dagar kvar till jul…

.

.

I år har vi verkligen sugit ut allt det gottaste av julen under hela december. Julbordet vid första advent försåg oss med julmat en hel vecka. Nästan två faktisk, för Lillan gjorde en carbonara på sista biten av julskinkan igår och till glöggen i kväll tog vi mjuk pepparkaka som fans kvar i frysen. Eftersom julgranen plockades in redan då, har vi fått njuta av den en under lång tid den här julen. Mysigt! Julstjärnorna som jag köpte har också stått sig fint, hyacinterna likaså. Visste ni att det går alldeles utmärkt att klippa av julstjärnorna och ha dem som snittblommor i vatten? Jag offrade en av de stora julstjärnorna jag köpt, för att använda vid dukningen, och de avklippta blommorna har stått sig fint ända till nu, dvs i nästan 2 veckor.

.

.

När jag städade undan bordsdekorationerna sparade jag förstås blommorna och en del mossa. Sedan gjorde jag ett arrangemang på ett stort keramikfat som jag har. La mossa i botten och så stack jag ned några hyacinter runtikring och en julstjärneblomma i mitten i en liten vas som doldes under mossan. Hyacintlökarna hade jag virat in i lite smörpapper. Världens enklaste jularrangemang, som inte behöver kosta mer än 3 hyacinter.

.

.

Om man inte har något stort fat är det här fatet från Leilas General Store ett bra tips, det är riktigt vackert och mycket användbart. Det passar fint till att göra enkla julblomsarrangemang på, om man inte har det som serveringsfat eller fruktfat vill säga. Älskar färgen, påminner mig om ett fruktfat, med tillhörande assietter och knivar, som min mormor och morfar alltid hade framme till jul…

.

.

.

.

Leilas fat finns hos Ellos och du hittar det HÄR (adlink)

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: