Godaste julgodiset på 15 min

senaste-24

.

.

Gokväll

.

.

Har ni bakat något julgodis ännu? Jag brukar inte göra så mycket, det blir oftast bara denna och så knäck förstås. Nu hörde jag något tisslande och tasslande om ”Rocky road” i nästa vecka, så det ser jag fram emot, hehe! Annars ska jag nog ta och göra en laddning till av de här enkla godbitarna, allt tog nämligen slut på julfesten.

.

.

Ok, jag vet att bilden kanske inte blev den bästa, glömde nämligen av att fota när jag tagit loss dem från smörpapperet… men det spelar ingen roll för det här är ändå julens godaste och enklaste hemgjorda godis. En marsipanstubbe med nougat och fikonfyllning, täckt med choklad och hackade nötter och tranbär.

.

.

Akta dig vad god den är ❤

.

.

Köp hem

200 g mandelmassa
200 g nougat
Några torkade fikon (jag tog 3-4 st)
Choklad (brukar ta ljus choklad, men denna gång blev det mörk)
Mandel och torkade tranbär

.

.

Gör såhär

1 Kavla ut marsipanen till ett ”ark” med lite kortare kortända och längre långsidor

2 Blanda bitar av nougaten med finhackad eller klippta fikon och forma till en lång ”korv”

3 Lägg på arket och rulla ihop

4 Smält chokladen enligt anvisningarna på förpackningen och täck rullen med chokladen (jag delade min långa korv i två delar)

5 Strö hackad mandel och hackade tranbär på chokladen innan den hinner stelna

6 Skär i ca 2 cm tjocka skivor

.

.

senaste-23

.

.

De här små galet goda munsbitarna passar alldeles utmärkt som en liten efterrätt efter en god salt och fet julmiddag. Njut din lilla skiva med ett glas portvin och du kommer att känna dig så happy! Och du, om du inte gillar fikonsmaken kan du alltid skippa dem och köra på ren nougatfyllning.

.

.

∼ ❤ ∼

.

.

Sedan måste jag bara få tipsa om en så rar och faktiskt också himla användbar julklapp (kanske passar bäst som julklapp till sig själv, hihi). En smulborste! Ja men ni vet en sådan där som servitriserna brukar ha på lite bättre restauranger med vita linnedukar. Ett litet set med borste och smulbricka. Perfekt nu till jul när man kanske dukar med en stor och otymplig duk som man kanske inte orkar plocka bort för att skaka av mellan varje måltid. Den här är ett riktigt fint hantverk gjord av ask och äkta hästtagel. Ingen skulle bli gladare än jag om tomten kikade förbi med en sådan i ett paket 🙂

.

.

.

.

Smulsetet kommer från André Jardin och finns hos Ellos HÄR (adlink)

.

Och vill du läsa det senaste inlägget i den här bloggen då ska du klicka HÄR

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: