Duger de som de är?

.

.

Godmorgon

.

.

Oj vad tiden flyger fram och oj vad jag inte har hunnit med att blogga på några dagar. Har precis slutfört ett jobb jag hållit på med ett tag och så har jag ju varit i Stockholm på galej, så tiden har inte räckt till riktigt.

.

.

För några dagar sedan tog jag tag i något jag tänkt göra ett bra tag. Jag sydde nya gardiner till vardagsrummet, och yes vad bra det blev! Ljust och fint, och som Lillan sa – Mamma vad rummet känns stort! Och ja, jag måste hålla med. Det förhållandevis stora rummet känns nu ännu större och luftigare.

.

.

.

.

Vi bytte ju också plats på våra mattor tidigare också det känns som ett lyft. Denna är liksom smidigare och eller hur jag ska säga.

.

.

.

.

Det enda lilla frågetecknet jag just nu brottas med är följande. Borde jag köpa ett bättre tyg? Alltså jag tänker såhär. Just nu är det väldigt mycket tyg, närmare bestämt 13 meter tyg som hänger längs väggarna, och det är bara ett vanligt tunt bomullstyg för 29 kr/m som inte faller särskilt fint. Känns lite bylsigt eller hur jag ska skriva… När man har såhär mycket tyg, känns det på något sätt som att man liksom bör ha ett fint tyg, ett tyg som så att säga är fint i sig självt. Om ni förstår hur jag menar?

.

.

Ett är i alla fall säkert, och det är att om jag bestämmer mig för att just dessa gardiner får duga, då kommer de att åka ned och sys om. Jag har bara gjort en enkel tunnel upptill, men ser att ett band för ”fingerkrokar” är ett måste för att få till vecken och fallet bättre. Kanten där uppe är jätteful… Dessutom ska de fållas ordentligt, med en rejäl fåll nedtill. Just nu ligger de bara i en hög på golvet.

.

.

Ha en härlig dag!

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

14 kommentarer

Du är på det. De har inte fållats ordentligt. (Nåla på plats! 1 cm från golvet. Ta en längd i taget.) När det är gjort kommer det falla bättre. Duger det fortfarande inte så köp ett viktband för gardinerna som du sätter i nederkanten (bara att trä in i kanalen nertill och fästa med några stygn). Jag tycker gardinerna är väldigt fina just för att de är så enkla och lätta. Låter taklampan och mattan och bordet få vara stjärnorna i rummet. Och om du ändå vill byta så hade jag köpt en annan färg eller vitt med ett mönster typ randigt.

Gilla

Mitt tips är också att sätta blyband i nederkant. Det gjorde jag på mina o det blev ett jättefint fall. Kul att följa dig, du har en jättefin blogg. Undrar fortfarande vad det är för överkast du har (i din bäddningsfilm) 🙂

Gilla

Jag köpte metervara på Linnehem.se. De har ett tunt vitt, svagt randigt tyg ton i ton, som är 260 cm brett. Faller supersnyggt och blir maffigt men ändå väldigt luftigt. Till sonen köpte jag det mer beiga och till oss det vita. Båda är supersnygga och kan verkligen rekommenderas (förutom att det glider när man syr)

Gilla

Min erfarenhet är att om man vill ha den typen av fall så måste man betala för kvalitetstyg. Det kan se hyfsat ut med t.ex. blyband men själv skulle jag hela tiden störa mig 😊 I mitt vardagsrum har jag supertunt tyg i 100% ull från Kinnasand och det är en fröjd att se, blir ju en helt annan tyngd trots att det är så transparent. Kostade en bra slant men gör otroligt mycket för rummet.

Gilla

Ett sånt vackert rum förtjänar vackra gardiner. Låt någon sy upp i ett bra tyg i en mjukare kulör, det hade jag gjort i stället för något halvdant. Men det är min åsikt, jag, den mest långsamma i hela världen, som inte fått upp något på väggar efter 4 år i vårt hus😂. Annars är rummet som sagt jätte fint.

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: