Godmorgon från sängkammaren och något om feng shui

.

.

Godmorgon kära vänner

.

.

Igår blev det en dag utan bloggande eftersom jag tog en ledig dag. Hade en liten grej inbokad, men den blev inställd så jag beslutade mig för att bara vara ledig. Det är ju det som är så fiffigt när man är sin egen, att man faktiskt kan välja om man vill vara ledig en fredag, eller jobba en söndagnatt för den delen.

.

.

Nuförtiden jobbar jag iofs sällan på nätterna, men när jag jobbade som sjuksköterska älskade jag att jobba natt. Det var det bästa. De sista åren, när jag vidare utbildat mig och jobbade på operationsavdelningen som anestesisjuksköterska jobbade jag dock inte natt. Det krävs stor erfarenhet för att jobba natt som ”narkossyrra” och dit han jag aldrig komma innan jag sa upp mig och startade eget. Hur som haver så är jag alldeles för trött på kvällarna numer så att sitta uppe och jobba på nätterna är liksom aldrig ett alternativ. Jag kollar max mailen innan jag går och lägger mig och kanske bloggar jag lite också, men det är allt

.

.

Tavelvägg med blandad kompott av tavlor vi köpt genom åren. Kartan är ett kärt minne från en resa till Borneo för många år sedan. HÄR finner du andra fina prisvärda tavlor och posters (från 56 kr st) att göra coola tavelväggar med. Mina favoriter är helt klart några av de HÄR fotomotiven av Dan Isaac Wallin. Vi har några i Lofsdalen, men har inte riktigt hittat rätt plats till dem ännu… (länkarna är reklamlänkar till Ellos)

.

.

Min lediga dag ägnade jag åt att fixa lite hemma, storhandla, tvätta bilen och så försökte jag köpa den där hårdvaxolja som vi ska behandla köksbänken med. Tyvärr var den svarta slut. Sååå irriterande. Jag som var sååå pepp på att fixa med detta idag. Nåväl, Öbergs ska nu beställa hem mer och de tror att färgen kommer runt onsdag torsdag, så det får väl bli ett projekt för nästa helg då antar jag.

.

.

Nu ligger jag i alla fall här i sängen och har en riktigt skön sovmorgon. Älskar att få sova tills jag vaknar av mig själv och slippa väckarklockan. När jag var yngre kunde jag lätt sova till typ 11.00 om ingen väckte mig, men det händer absolut aldrig längre. Spelar ingen roll om jag lagt mig 4.00, så vaknar jag ändå vid åttasnåret eller så.

.

.

Apropå sova och sängkammaren och så, så fick jag en fråga om sängens placering framför fönstren i sovrummet. En läsare menade att det är helt fel enligt feng shui, och det stämmer förstås. Anledningen till att vi har sängen så är det ni ser på bilden överst. Det är så vansinnigt mysigt att ligga där och se elden spraka framför sig. Vänder vi sängen mot en vägg hamnar elden vid sidan och vi ser den inte.

.

.

Tanken är att vi ska ha heltäckande gardiner längs hela fönsterväggen, dvs bakom sängen, och då kommer det att minska de rusande flödena från fönstren och kompensera för väggen som inte finns där. Är ni med?

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: