Guide – vanligt hotell, all inclusive eller hyra boende

.

.

God morgon från vårt casa

.

.

Här kommer vi stanna till lördag nästa vecka då vi drar vidare till Palma.

.

.

Det här med att hyra semesterboende är en alldeles strålande idé tycker jag. Vi gjorde det för 10 år sedan när vi var i Brasilien med vänner. Då var det en stor villa på stranden med husa/kokerska, vakt och trädgårdsmästare. Förra året hyrde vi ett enkelt hus på Åstol (västkusten) tillsammans med bådas våra mammor/svärmödrar. Det här är en fin lägenhet med pool som ligger ganska högt med utsikt över viken nedanför och här bor vi med Lillan och hennes ena storasyster. Annars brukar vi bo på hotell. Vi har provat både ”vanligt hotell”, charterhotell och all inclusive hotell. Alla varianter har varit bra och fyllt sin funktion i just det aktuella skedet i livet.

.

.

Hyr man sitt boende får man göra sin egen ”hotellfrulle”

.

.

Lite såhär har vi upplevt det med olika typer av resor och boenden.

..

 

”Vanligt hotell”: Perfekt om man inte ska vara borta mer än några dagar. Passar utmärkt för weekendresor i storstäder eller för kortare kärlekssemestrar utan barn.
..
Fördelar – Hotellfrulle, städat rum varje dag, restauranger och barer ”in house” så du behöver inte lämna hotellet om du inte vill. Roomservice om du inte ens vill lämna sängen! Lyxfaktorn hög (beroende på vilken standard du väljer förstås).
.
Nackdelar – Det blir dyrt att äta alla mål mat på restaurang (ibland ingår inte frukost på hotellet, utan man får betala extra för det, typiskt England och USA). Lite krångligt om du kanske vill ha egna kylda drycker på rummet. Det är inte alltid en flaska vin får plats i minibaren på rummet 🙂 Reser du med ”stora” barn måste du boka flera hotellrum eller svit med flera sovrum. Kan bli dyrt.
..

.

Charterhotell/all inclusive: En vecka eller max två. Toppen för gruppresor med tex släkten eller vänner. Svårt att misslyckas om man reser med barn. Kosta på dig och välj ett alternativ i den högre prisklassen för att vara säker på bra mat!
.
Fördelar – Enkelt att boka, någon annan styr upp med flyg, transfer osv. Total avkoppling gällande allt vad organisering heter. Ett strålande alternativ när man har små barn eller barn i olika åldrar.  Bra också för allergiker. Min systerson är tokglutenintollerant och det har fungerat perfekt för dem varje sommar i många år. Prisvärt allternativ som alltid blir billigare än att äta på restaurang och köpa alla de där läskburkarna och halvätna glassarna som konsumeras under semestern.
.
Nackdelar – Man blir gärna kvar på hotellet/hotellområdet hela vistelsen bara för att det är så bekvämt och missar att se landet ”på riktigt”. Maten kan bli lite enahanda (men finns mycket att välja på om du väljer typ 4-5 stjärniga allternativ) och allinklusivematsalar är ibland stimmiga. Man kan naturligtvis välja andra restauranger men då går ju liksom vitsen med all inclusive förlorad.

.

.

Hyra lägenhet eller hus: Ett strålande alternativ vid längre vistelser och ett perfekt val om familjen är stor och barnen är i olika åldrar. Passar också för resor tillsammans med familj och vänner eller större sällskap (villa).
.
Fördelar – Det finns allt du kan tänka dig behöva för typ ”sommarstugeliv”. Med ett fullt utrustat kök behöver du inte äta på restaurang varje måltid om du inte vill det. Det är mysigt att leva lite som ”the locals”. Handla mat och grönsaker på marknaden, ta en kopp kaffe på fiket i kvarteret där du bor, sippa på lite vin samtidigt som du kör en barbecue på uteplatsen. Du kommer närmre vardagslivet i landet eller på platsen du besöker och får en annan känsla än vad du får som turist på ett hotell. Enkelt att resa med barn eftersom du bara väljer antalet sovrum efter behov. Prisvärt och så har det blivit mycket enklare och säkrare att göra det de senaste åren! Du kan kasta in en maskin tvätt efter halva tiden om du behöver.
.
Nackdelar – Du kommer inte ifrån att diska och plocka undan i köket (om du väljer att äta hemma). Kan vara lite klurigt vid själva bokningen. Ska man boka flygbiljetter eller boende först? Finns alltid en risk att man behöver bo en eller två nätter på hotell, alternativt betala för en lite dyrare flygbiljett för att passa in det med in och utcheckning i boendet. Du kan kasta in en maskin tvätt efter halva tiden om du behöver – och vardagslivet gör sig påmint 😉

.

.

”Vår” lägenhet ligger i ett av de gula husen som klättrar på berget

.

.

Hjälp mig att fylla på den här guiden! Berätta om dina egna erfarenheter. Klicka på rubriken så kommer du till kommentarsfältet.

.

.

Kram

Helena

.

.

4 kommentarer

Tips som jag gjort ett par ggr är att söka familjerum som accepterar vuxna då blir inte hotell lika dyrt som när man bokar flera rum.

Gilla

Håller med om allt du skriver här om boende! Jag som har vuxna barn har ju missat All inc eftersom det kommit senare men skulle aldrig åka på det nu. Airbnb har funkat jättebra för oss att hyra boende via i USA – att leva som en local gillar jag skarpt, mer än lyx. Ha en härlig semester! Kram Milla i kvickan

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: