Så räcker en planta basilika hela sommaren

Ett tips är att hälla skirat smör på tomat och mozzarellasalladen istället för olivolja, galet gott!

.

.

En riktigt härlig dag har vi här i Västerås idag! Solen strålar och det är varmt och skönt. Lillan och jag ska strax knalla ned på stan för att handla lite sommarkläder. Egentligen skulle vi åkt till Sthlm idag, jag skulle till POP HOUSE igen och kika på väggfärgen, och sedan skulle vi shoppa var det tänkt. Dock blev vi kvar hemma eftersom bilen är inlämnad för att fixa lysena och just idag behövde jag ta bilen till Stockholm. Åker alltid tåg annars, om det går. Nu får vi helt enkelt se vad Vässan har att erbjuda!

.

.

Nåväl, det var egentligen basilika jag tänkte skriva om idag. Det går åt mycket basilika hos oss, speciellt på sommaren. Så lätt att köra en tomat och mozzarellasallad till grillat, så det gör vi ofta.

.

.

.

.

Sommaren är toppen för basilikan som trivs i värmen. Minst 15 garder vill den ha sägs det. Om vintern håller en kruka max en vecka och när man väl plockat av bladen är det svårt att få några nya. Det fungerar dock bättre om sommaren!

.

.

Ett annat tips är att ta skott. Superenkelt. Du nyper bara helt sonika av en kvist och stoppar ned den i vatten. Någon vecka senare har den fått fina rötter och det är bara att peta ned i en kruka med blomjord.

.

.

.

.

På så sätt kan du odla flera krukor med basilika samtidigt. Ställ en vid spisen, en på uteplatsen/balkongen, en på köksbordet osv. Toppen att ha flera så man kan använda mycket av de läckra bladen i allsköns matlagning.

.

.

Dessutom är den vacker med sin intensivt gröna färg!

.

.

.

.

Kram

Helena

.

.

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Pinkgbacks och trackbacks

%d bloggare gillar detta: