Tänk att ha turen att få bo vid randen av denna vackra park

.

.

Vi hade en magisk kväll här uppe på berget igår. När regnet lagt sig låg parken här intill nyduschad och fantastiskt vacker medan solen färgade himlen rosaorange på sin väg ned bakom Villa Skogsbrynet. M och jag som hade varit nere på stan och ätit middag promenerade sakta hemåt i det fuktiga gräset och njöt av den ljumma kvällen.

.

.

Vårt hus Villa Skogsbrynet ligger precis granne med Västerås största och mest välskötta park. Här finns dammar och bäckar och lekpark och dansbana. Vi har till och med en restaurang med himla bra mat! Hit kommer dagis och skolklasser från hela stan för att titta på grodorna i dammarna och leka i den nyrenoverade lekparken. Vid den stora gräsplanen i mitten firas både Valborg, Nationaldagen och Midsommar. Och det finns nog knappt ingen i Västerås som inte haft picknick och spelat brännboll med sina jobbarkompisar just här.

.

.

.

.

.

Parken sköts minutiöst av en stiftelse, och speciellt denna årstid är det otroligt vackert här. De stora rhododendronbuskagen blommar som bäst just nu och det är svårt att inte hänföras av deras skönhet.

.

.

.

.

.

.

.

Det vimlar av djur här i parken också. Rådjur, änder, ekorrar, grodor och salamandrar. Här om dagen såg vi sju harar som lekte och busade runt, men igår när jag var där och fotade, såg jag bara en ensam liten krake.

.

.

.

.

.

Parken är förstås också ett populärt ställe för dem som vallar runt på sina fyrfota rackare i koppel. Det senaste året har ytterligare en attraktion tillkommit… en attraktion av virtuell karaktär… Något som gör platsen till ett Mecka för… Pokemonjägare! Det vimlar av dem! Just här vid tallen i mitten brukar de samlas i små klasar. Lillan säger att det finns ett Pokestopp just där…

.

Vi känner oss oerhört privilegierade som får bo här, näst intill i parken, eller i alla fall så nära man kan komma utanför. Det är vårt hus som skymtar bakom träden och bänkarna.

.

.

Kram

Helena

.

.

3 kommentarer

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: