När man får välja sin favvomat en fredagskväll

(oh my good, ser ni vad hemskt gul strömbrytaren i bild är, har aldrig tänkt på det förrän nu… usch, den bara måste bytas, urk)

.

.

Godmorgon

.

.

Härligt att vakna vid sjusnåret och vara pigg och sugen på att gå upp. Händer typ aldrig på vardagar så jag blev allt lite förvånad när det hände denna lördagsmorgon.

.

.

Lillan och jag var ensamma hemma igår kväll och i vanlig ordning, när lillan själv får bestämma, blev det havskräftor och aioli till middag för henne. Hon är helt galen i skaldjur och skulle lätt kunna leva på det om hon fick. I onsdags klämde hon en hummer efter ordinarie middag. Ni vet en sådan där djupfryst 80-kronorshummer från frysdisken. Hon ville absolut ha en sådan när vi var där och handlade tidigare i veckan, och kunde bara inte vänta med att äta upp den. Själv köpte jag en klick Kalix löjrom och åt med creme fraich och hackad rödlök. Jag tror att det, och råbiff förstås, är mitt bästa!

.

.

.

 .

.

Efter middagen gick vi ut och planterade några växter vi köpt på väg hem från skolan. Köpte en jätteverbena för första gången och hoppas verkligen att den blir fin. Jag menar hur magisk är inte den växten? Har ni sett Svante på Elle Decorations jätteverbenor? Alltså hur vackra är de inte! Jag köpte bara en planta och har efter att jag läst hans blogg förstått att jag nog behöver köpa några fler plantor för att fylla ut den stora krukan jag planterad den enda plantan i. Blir kanske en sväng till handelsträdgården igen för att köpa två till.

.

.

Nejhej, nu är kaffet urdrucket och jag ska ta en sväng ut i trädgården. Pallkrageodlingen har inte fått någon kärlek alls i år så den ska jag ta tag i nu. Den har fram till nu mest fungerat som ”nursery” för en massa plantor som väntat på att få en rabatt, men i år ska det bli ordentlig köksträdgård där!

.

.

Fin lördag då!

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: