Jag har gödslat med mitt eget pink… kommentarer på det?

.

.

Ja, jag måste bara erkänna… Jag har gödslat mina växter med mitt eget pink, sk guldvatten. Inget ätbart dock, även om det ska gå alldeles utmärkt det också. Man kan till och med vattna sina krukväxter inomhus med det, men där går definitivt gränsen för mig… Kommer aldrig på fråga!

.

.

Guldvatten är fullt jämförbart med konstgödsel, eller faktiskt betydligt mycket bättre än det. Framställningen har absolut ingen miljöpåverkan, naturligtvis hehehe, till skillnad från konstgödselframställning… Och när det används är det en helt naturlig del av kretsloppet. Det innehåller höga halter av kväve, som är mumma för växternas bladbildning, samt kalium och fosfor. Det är helt enkelt ett välbalanserat gödningsmedel som alla själva kan producera helt gratis 🙂 Om du vill läsa mer om att gödsla med kiss kan du göra det här.

.

.

.

.

Ja men luktar det inte och är det inte himla ofräscht tänker ni? Nej, faktiskt inte! Blanda 1 del urin med 9 delar vatten och vattna med vattenkanna på jorden (inte på bladen) runt växterna du avser gödsla. Om man tycker att det känns lite ofräscht kan man alltid vattna på med trädgårdsslangen efter, så att inget blir kvar på bladen eller på jorden högst upp.

.

.

.

.

Ok, det känns väl inte helt fräscht att hålla på och kissa i en burk/hink, men det är int värre än när man lämnar urinprov. Ett alternativ kan vara att köpa sig en ”Towa”, en kombinerad potta och vattenkanna! Fiffigt, eller hur?

.

.

.

.

Jaha, nu återstår helt enkelt att invänta den där supereffekten alla trädgårdsfantaster talar om.

.

.

.

.

Har ni provat? Klicka på rubriken så kommer ni till kommentarsfältet och kan dela med er av era erfarenheter!

.

.

Trevlig fredag förresten!

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

5 kommentarer

Jag älskar min guldkanna!! Mina tre pojkar skippar guldkannan och frågar mig istället ”vilken växt behöver gödsel nu?” och så kissar de direkt i landet på den 😀 😀

Gilla

Haha, jag med! Sonen hjälpte också till och tyckte det var riktigt spännande att försöka pricka vattenkannan 😊 Bara att vänta på resultatet nu!

Gilla

Haha – kom just in från uteplatsen efter att ha gjort exakt det samma med mina pelargonkrukor. Enkelt om man är lite förberedd i badrummet (vilket jag då missat under en månads prepareringstid) Fast min blandning blev nog lite svagare – får väl dricka mer…..

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: