Inred med böcker – Idéer och tankar kring coffee table books som inredningsdetalj

.

.

Ett av de allra enklaste inrednings eller stylingtipsen jag har, är att använda böcker som inredningsdetalj. Det finns inget som är så tråkigt som tomma ytor. Med tomma ytor menar jag exempelvis ett soffbord med bara en vas med blommor, eller ännu tristare, bara en ljusstake. Släng dit en trave böcker (gärna snygga coffee table books du kan fynda på rea i butik eller online) så har plötsligt den trista ytan istället blivit ett vackert blickfång i rummet. Det är väldigt poppis (bland bloggare) att inreda med böcker om mode från exempelvis Chanel (kanske för att de är fina och svartvita), men jag väljer hellre böcker som intresserar mig.

.

.

Det är nog ”boktricket” jag använder allra mest när jag är ute på snabba stylinguppdrag inför mäklarfotograferingar. En bok på sängbordet, eller på hallmöbeln eller som sagt på det tomma soffbordet, och vips ser allt genast lite mer ”klätt” och levande ut.

.

.

.

.

Böcker är också bra att ha för att skapa höjdskillnader, eller för att lyfta exempelvis små prydnadssaker. Den lilla damen på bilden hade naturligtvis försvunnit om jag ställt henne bara på bänken bredvid Taccia lampan. Med en trave böcker under sig kom hon upp sig lite i smöret och genast syns hon på ett annat sätt.

.

.

Samma sak om ni tittar till vänster i bild. Den lilla Gatto Piccolo i fönstret i tv-rummet hade inte ens kommit upp ovanför fönsterkarmen i våra stora fönster om den inte hade placerats på en trave böcker. Den är egentligen för liten för fönstret men tack vare böckerna fungerar det ändå ganska bra. Problemet för oss, i just det rummet, är att fönsterbrädorna är för smala, inget stort fått plats…

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: