Onsdagsvinet Panarda på en lördag

.

.

Älska mer och dricka fler bra viner, är årets nyårslöfte från M. Jag klagar inte om vi säger så 🙂

.

.

Även om vi inte alltid har möjlighet att njuta delikatesser och dricka goda viner mitt i veckorna (eller ens varje vecka) så unnar vi oss i alla fall så ofta vi bara kan den lyxen, veckodag spelar mindre roll. Den här veckan blev det lördagen som blev veckan höjdpunkt när det kommer till gastronomiska och vinkulturella utsvävningar.

.

.

.

.

Ett Italienskt Montepulciano vin spelade huvudrollen när vi igår dukade fram smarriga delikatesser från samma land.

.

.

Panarda 2010 var ett riktigt gott vin. Ni vet ett sådant där vin som inte har några bismaker utan är lent och rent och dröjer sig kvar på tungan med ett potpurri av smaker långt efter att man svalt de ädla dropparna. Det smakade intensivt av röda bär med kryddig underton. Färgen var riktigt vackert rubinröd (Gud vad jag har börjat kolla på vinets färg förresten, det är spännande, börja kolla du med vetja).

.

.

.

.

Charkisar som tryffelsalami, Milanosalami, Parmaskinka, Italienska hårdostar, syltade frukter, oliver, färskostfyllda paprikor och grillade kronärtskockor passade utmärkt till vinet. Kan tänka mig att typ en salsicciagryta med pasta också kan passa ypperligt. Eller varför inte en kryddig köttfärssås eller lasagne?

.

.

Detta vin är gjort av utvalda druvor från vingårdar med en långvarigt hög fruktkvalitet. Jordbruksmetoden leder till en sen skörd som syftar till att få väl utvecklade och smakrika druvor. Vinframställningen sker med en förlängd maceration, för att utvinna all färg, tannin och aromatiska föreningar för att göra det ädlaste Montepulciano vin. Vid slutet av fermentationen genomgår vinet raffinering i små ekfat under cirka 18 månader för att utveckla hela sin potential.

.

.

 

.

.

Panarda 2010 kostar 164 kr och finns att beställa på systembolaget (nr 70577).

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: