Nya fräscha underkläder

_dsc1639

.

.

Goder morgon!

.

.

Halvvägs genom veckan mös vi till med en lill-lördag med vin och ost igår kväll. Det betyder att om du är intresserad av vintips ska du hålla utkik efter ”Onsdagsvinet” här på bloggen lite senare idag.

.

.

Men först tycker jag att vi kickar igång den här dagen med att prata lite om underkläder. Jag antar att jag inte är den enda som tycker att det är hopplöst svårt att hålla BH-ar och vita t-shirts just vita och fina någon längre tid. Och minsann blir inte svarta t-shirts grå på ett tjillevipp efter bara ett par tvättar. Jag har provat alla varianter, dyra, billiga, halvdyra och halvbilliga – ingen jäkla skillnad! Det slutar alltid med att jag går alldeles för länge med grådaskiga BH-ar och t-shirts som gjort sitt…

.

.

Konklusionen måste vara att just dessa klädesplagg faktiskt inte är annat än förbrukningsvaror med mycket begränsad livslängd.  Jag har fått så många tips om att inte tvätta dem i maskin, eller med sköljmedel osv, men i ärlighetens namn har jag säkert fuskat eller glömt bort mig, för inte sjutton har det funkat för mig i alla fall. Jag orkar bara inte tvätta för hand, och kastar man in BH-n i tvättmaskinen tillsammans med annat, ja då är det lätt att missa det där med sköljmedlet.

.

Samma sak med vanliga t-shirts, ingen idé att köpa några dyra finare märken, de blir solkiga lika snabbt som flera av de billigare varianterna. Och deodoranten sedan, har ni sett vad fula fläckar det blir av vissa deodoranter! Går inte att få bort ens med klorin. Lindex har stretchiga toppar för 99,00 som jag tycker är perfekta. Med det priset gör det inte ont att slänga dem när de tappat stinget och gjort sitt.

.

.

Tidigare i veckan passade jag på att köpa en ny uppsättning när jag svängde förbi ett köpcentrum. Fräsch och skön känsla med ny BH tycker jag. Får se hur länge jag lyckas hålla dem fina…

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

5 kommentarer

Hejsan!! Ett tips är att istället för sköljmedel använda ättika, ja det låter konstigt…men kläderna behåller färgen bättre o blir mjuka o sköna. O nej, det luktar inte ättika när plaggen torkat.
Ha en bra dag!!

Gilla

Hej!
Jag har blivit rådd att inte använda tvättmedel för vittvätt, eftersom det påverkar materialet (elastan) som används i underkläder och som är infärgat (ofta vitt). Vittvättmedlet slipar det ner den vita färgen och det grå framträder.
Lycka till!

Gilla

Jag använder öht aldrig sköljmedel. Varför ska man det? Känns bara miljöovänligt och som man impregnerar kläderna (och sängkläder, handdukar) med kemikalier!

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: