Onsdagsvinet på en torsdag – Massimago Valpolicella 2014

_dsc1641

.

.

Förra veckan blev det inget onsdagsvin, jag mådde inte bra och det var inte aktuellt att dricka vin. Nu mår jag bättre och då kastar vi oss på flaskan, hahaha, nejdå, så illa är det inte. Däremot är det supermysig att faktiskt ha en datenight i veckan inbokad hemma i köket med den man älskar. Dela en flaska vin, en bit ost och några korvar, avhandla världsläget, hur vi mår, vad vi ska göra framöver osv. Kan verkligen rekommenderas!

.

.

_dsc1644

.

.

Igår kväll avnjöt vi detta röda vin från Valpolicella, lite öster om Verona, i Italien. Massimago, som gården/vinet heter, drivs sedan 2003 av en kvinna vid namn Camilla Rossi Chauvenet. Hon bestämde sig för att göra släktens nedgång vinodlingar till ett välmående vinföretag. Framgången kom snabbt och idag producerar Camilla några av Valpolicellas mest uppmärksammade viner.

.

._dsc1645

.

.

Jag tycker att vinet var jättegott! Det smakade ganska ungt och fräscht av röda bär, och även färgen var sådär lite ljusare körsbärsröd. Mynta, blommor och mineralitet är tydligen andra smaker man ska kunna hitta i detta vin, så det får jag leta efter när vi öppnar nästa flaska (den sista av dem sorten). Ett lättdrucket sällskapsvin med klass skulle jag vilja kalla det.

.

..

Massimago 2014 kostar 170,00 flaskan och är beställningsvara på Systembolaget. Det går att lagra något eller några år till, men troligen blir det inte bättre av det så det är bara att dricka det med en gång. Det behöver inte dekanteras (luftas), serveras bäst vid 15-17 grader och passar alldeles utmärkt till Italienska delikatesser (anti pasto), fisk och pasta. Vill du impa på någon en vardagskväll är detta helt klart rätt väg att gå!

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

1 kommentar

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: