En fantastisk resa jag gärna gör igen

koko-1024x838

Den 16 augusti 2013, i sluttampen på byggprocessen visade jag den här moodboarden på bloggen. Detta var hur vi tänkte oss inredningen här uppe när allt var klart. Här hittar du det inlägget. 

.

.

Just den här månaden för 3 år sedan flyttade vi in i huset här i Lofsdalen. Allt var helt sprillans nytt och vi vågade knappt röra oss. Några möbler var på plats, men det var ganska tomt, nästan sakralt och vi satt andäktigt på kvällen i skenet av stearinljusen och njöt av vad vi skapat. Det var en mäktig upplevelse och vi kunde nog egentligen inte förstå att detta var vårt verk, bara vårt.

.

.

dsc_1191-2

Här skulle vi precis börja bygga.

.

.

Vi hittade tomten hösten 2007, vi köpte den och sedan gick det hela 5 år av minutiös planering innan vi började bygga. Våra planer gick från ett ”fjällhotell”, till lekstuga, till något mitt emellan. Vi letade med ljus och lykta efter den rätta byggaren, en som förstod oss och kunde uppfylla våra drömmar. När vi fann honom körde vi igång. Mitt i bygget råkade det sig sedan så att vi köpte en sekelskiftesvilla med gigantiska renoveringsbehov i Västerås, och fritid var så att säga ”not longer an issue”… Men det är en annan historia 🙂

.

.

cf588-1

.

.

Bygget här uppe fortskred och det var nog den roligaste perioden i mitt liv. Alla beslut, alla kluriga knutar att lösa. Mitt motto blev ”man kan flyga till månen, då måste man kunna bygga såhär”. Byggaren slet sitt hår, vi slet vårt hår, men vi fann gemensamt lösningar, ibland var det han, ibland var det vi. Han trodde vi var knäppa i huvudet inför vissa val, men blev alltid i slutändan överbevisad.

.

.

dsc6781

.

.

Ta inga egna initiativ blev mitt mantra! Tro inte att bara för att man alltid brukar göra så/ha det så, ska vi ha det så. Nej snarare tvärtom… Vi vill inte ha några lister, eller fönsterfoder, eller golvsocklar, nej, och takhöjden ska vara mycket högre än ”standard” och vi vill inte ha några takfötter eller vindskivor som sticker ut eller någon stor utfylld sandbank för platta på mark (som alla andra här uppe). Vi vill bygga huset längst ned på tomten, istället för högst upp (som alla andra, chockerande nog, hahaha), utsikten kommer att bli bättre då, sanna mina ord! Vrid huset 1 m åt väster, så blir backarna, istället för grannens hus, som en tavla i fönstret mot öster. Har ni satt plåtluckan till golvvärmen inne i ett sovrum! Kommer aldrig på frågan, gör om och gör rätt, den ska in i förrådet ÄVEN om det blir trångt och bökigt för rörkrökaren med installationen! Kom ihåg, inga egna initiativ, och fråga hellre en extra gång än chansa. Såhär höll vi på ett helt år! En resa upp till Lofsdalen varje månad blev det, för att titta till, för att ändra eller bara för att njuta av processen!

.

.

Och allt blev i slutänden så bra! Så vansinnigt bra! Hoppas verkligen inte att det var första och sista gången vi byggde något helt nytt…

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

4 kommentarer

Visst är det underbart när ens drömmar och visioner tar form och blir verklighet. Vi är ÄNTLIGEN, efter många års planerande och ritande mitt i vårt eget bygge. Vi bygger ut stugan i Sälen (en avskild del en bit från värsta stressen) och jag känner så igen mig i det du skriver. Undrar just hur många förslag och planer vi gått igenom och ratat innan den slutliga versionen spikades…många! Fast just det är ju tjusningen också, att verkligen få tänka till och optimera utifrån just våra behov. Kul är det i alla fall och även om det tar all vår tid i anspråk skulle jag aldrig vilja vara utan det.
Ha en fin dag (från ett grått Vässan)!

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: