Så har vi inrett 4 badrum och här är tankarna bakom valen

dsc2573-640x960-2-3

.

.

  1. Vi börjar i badrummet i fjällhuset. Det är helt klätt i Italiensk granitkeramik, både väggar och golv (allt från Hedlunds Golv i Västerås). Laserskurna plattor med tunn fog. Här ville vi inte har ett ”kallt vitt” kakelbadrum, utan ett lite varmare mysigare sådant, som ändå känns modernt. Hela huset är väldigt ljust nordiskt och materialen är naturnära så vi ville att badrummet skulle gå i samma stil. Ett alternativ hade kunnat vara natursten som kalksten, skiffer eller granit, men det hade blivit urdyrt så det valde vi bort. Spegeln täcker hela väggen och handfatet är i betong. Kommoden som vi köpte på rea var naturträfärgad men vi lämnade in den och fick den vitlackad innan vi monterade den (både utvändigt och invändigt, blev jättebra) Vi är mycket nöjda med dessa val och tycker att det blev precis så som vi förväntade oss.

.

.
dsc1088-1-892x1337

.

.

2. Pågående projekt hemma i stan är stora badrummet på övervåningen. Här har vi valt en mer klassisk look, lite art deco, som passar huset från 1912. På golvet ligger en marmorerad klinker i ”fransk bistrostil” med de karakteristiska små svarta rutorna mellan plattorna. Först hittade vi bara helvita och helsvarta plattor, men kände då att det skulle bli för hårt och för mycket kök, så vi var precis på väg att lämna tanken när v i hittade dessa på Hedlunds Golv. Passar perfekt eftersom vi kommer att ha marmorskiva på kommoden bland annat. Till väggarna valde vi samma vita blanka lite ”buckliga” eller ”oregelbundna” plattor som vi har på den lilla gästtoaletten på entréplanet (nr 3 i detta inlägg). För övrigt exakt samma kakelplattor som använts på många väggar på trendiga hotellet Haymarket upptäckte vi när vi var där. Tom de ”spontana skavankerna” är exakt de samma som på våra plattor (såg vi och fnissade). Det här är nog min absoluta favoritplatta alla kategorier. I duschen har vi en hexagonformad mosaik tillverkad av återvunnet glas. Miljövänligt och bra och ser väldigt mycket ut som marmor. Stort gilla även på den. Den kommer få en närmare presentation längre fram.

.

.

dsc3356-horz-2

.

.

3. Gästtoaletten i entréhallen hemma i stan. Här busade vi till det lite med både svarta och vita väggar av den buckliga blanka varianten jag beskrev här ovan (från Hedlunds Golv). På golvet fick det bli en betongplatta från Marrakech Design som är designad av Mats Theselius. Den är matt och fin och bryter av på ett kul sätt. Kommoden är från Ikea, men vi har låtit lacka den svart. Färgerna här inne är i princip de samma som i köket, där vi har vitt och svart och en matta i samma färger som detta golv. Vi gillar färgerna i köket så det kändes naturligt att knyta ihop säcken med en liten toalett i samma stil.

.

.

dsc_1120-2

.

.

4. Slutligen badrummet vi gjorde efter en vattenskada i vårt förra hus. Stora 60 x 60 cm blanka plattor på golvet, och vita blanka 30 x 60 cm på väggarna (allt från Hedlunds Golv här med). Lamprampen ovanför den inbyggda spegeln kommer från Ikea och badkaret är det ”gamla vanliga” som vi helt sonika tog bort fronten på och byggde in. Det här var mitt första badrum att inreda och jag tycker nog ännu idag att det står sig fint. Känns snyggt och fräscht med allt det blanka, men den här stilen hade förstås inte funkat vare sig i fjällen eller i vårt nuvarande hus.

..

.

HÄR hittar du fler inspirerande inlägg från Drömhus Helena

.

.

Var det här en blogg i din smak? Gilla Drömhus Helena på Facebook så missar du aldrig en uppdatering från mig!

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: