En klassiker och en himla god öl

_dsc1442

.

.

Go´kväll i stugorna!

.

.

Hur har ni det? Här har vi precis klämt varsin råbiff och supergott öl från en gård inte långt härifrån. Stora Ekeby, därifrån kommer också köttet i biffen. Jag älskar att köpa kött där (eller på Saluhallen Slakteriet där de har butik), känns alltid så fräscht att veta var de där söta kossorna betat och bott. Här var Lillan och jag och hälsade på hos kossorna där ute i Strömsholm (eller strax innan Strömsholm) och fick oss en tur tillsammans med Susanne Essén som driver gården med sin man.

.

.

_dsc1439

.

.

Idag gjorde jag råbiffen med extra allt, hackad rödlök, rödbeta, Dijonsenap, smörgåskrasse, riven pepparrot, kapris och en äggula på toppen förstås! Och så får man inte glömma salt och mycket svartpeppar.

.

.

_dsc1444

.

.

Lillan som äter det mesta, backar på råbiff och fick en enkel Carbonara istället. Lite festligare blev det med Fruktshampanje i alla fall. Den hittar man också på Slakteriet, så det är ingen vardagsdricka för henne, men jag brukar passa på att köpa den när jag är där.

.

.

Hoppas ni har en fin kväll!!
.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: