Skapa stilen – 11 tips från ombloggade hemmet

 

21373314-4

.

.

Minns ni villan jag i höstas fotograferade för Fastighetsbyrån? Den blev, när det begav sig, den veckans mest ombloggade Hemnetobjekt och bilderna spreds som en löpeld i bloggar och andra sociala medier. Det var naturligtvis inte något konstigt med det eftersom hemmet är helt makalöst vackert, och familjen som bor där har en känsla för färg och form som är något utöver det vanliga.

.

.

ss1-1024x683-2

.

.

Jag tänkte att vi ska titta närmre på vardagsrummet och plocka ut några tips att ta efter. Vad brukar det heta? Skapa stilen!

.

.

 1. Var inte rädd för färg, men välj en mjuk och dämpad färgskala på dyra möbler (soffor t ex) som ska finnas med länge. Matcha med kuddar i samma färg, men i olika nyanser, här underbara gröna nyanser. En av sofforna är ljusbeige, väldigt snyggt och lättar upp möblemanget, två gröna hade ev kunnat bli ”tungt”. Observera att kuddarna i den beige soffan har tyg som matchar just den soffan, hade man blandat hade det kunnat bli rörigt.
 2. Bryt av med avvikande fåtöljer. Här i helt andra färger och material, men samma ”form”, dvs ganska låga och djupa.
 3. Bind ihop möblemanget med en stor ljus omönstrad matta. Alla möbler måste få plats på, åtminstone med framtassarna.
 4. Ikeas bokhylla Vittsjö kan byggas hur lång som helst beroende på hur stort rummet är. Här tre moduler. De är superbilliga, stilrena och passar nästan överallt.
 5. Fyll upp bokhyllan med stora ”snyggböcker” liggande i travar. Leta billiga på loppisar och i antikvariat.
 6. Fynda ”statyer” och byster på loppisar och bygg stilleben. Håll dig till en färg (ex vitt) så håller allt ihop och blir inte spretigt.
 7. Leta unika prylar på auktioner och Blocket (se lampbordet tillvänster om soffan) som sticker ut. Det skapar spänning och gör inredningen unik.
 8. Matcha växterna och krukorna med färgerna i rummet. I det här fallet går växterna åt det grågröna hållet precis som soffan.
 9. Dekorera väggarna med oljemålningar i vackra färger, men neutralisera med en eller ett par tavlor som är svartvita för att dämpa intrycken (leta tavlor på Blocket, loppisar och auktioner, vansinnigt mycket mer prisvärt än att handla från gallerier).
 10. Måla väggarna ljust grå men gör ett snyggt avslut i höjd med övre delen av fönstren och låt taket ”falla ned” dit. Det ger en lätt och luftig känsla och taket lyfter en aning.
 11. Tänk kontraster och våga blanda nytt (ex Ikea) med gammalt och designklassiker. Det är det som gör hemmet så levande!

.

Bonus: Ser ni så fint den runda formen återkommer i alla lampor samt vasen på bordet?

.

.

Jag älskar verkligen den här inredningen och skulle lätt kunna kopiera hela konceptet om jag kunde, men det blir ju lite mäckigt, så jag väljer att inspireras och plocka ut vissa delar. Bland annat är jag otroligt sugen på en grön soffa…

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

4 kommentarer

Otroligt snyggt! Jag har länge funderat på att ha två olika färger på våra två sofforna hemma. Nu ser jag att det kan fungera finfint, bara man hittar rätt kombination… Tack!

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: