Vad blir grejen 2017?

_dsc1350

Den är fina lilla porslinsdamen köpte M till mig när han var hos en antikhandlare i Stockholm, hur fin present var inte det? Jag älskar henne!

.

.

Alla pratar om trender så här års. Vad är det nya? Vad kommer under 2017? Vilka färger och material kommer att slå just i år? Som ni vet är jag inte något fan av trender, jag är inte ens särskilt bra påläst inom ämnet. Konstigt och kontraproduktivt tycker ni kanske eftersom jag faktiskt ägnar mina dagar åt att jobba med just inredning på olika sätt.

.

.

Det är klart att jag hänger med i svängningarna och de stora dragen. Och givetvis påverkas även jag av utbud, marknadsföring, trendrapporter och bloggar, till och med kanske mer än jag tror att jag gör. Men framförallt försöker jag gå på känsla och tänka långsiktigt när jag inreder. Det finns inget jag inspireras så mycket av som hem som är svåra att datera, likaväl som jag känner att glappet mellan ”lättdaterade hem” och vad jag gillar växer. Förr handlade det oftast om decennier, idag handlar det snarare om år.

.

.

_dsc1351

.

.

Men nu var det det där med trender vi skulle prata om och vad tror jag blir grejen 2017? Jag tror att vi kommer att se en ännu större mångfald, och mindre likriktning. Jämför bara 2016 med exempelvis 2012, wow vilken skillnad, och jag är säker på att det kommer mera! 2017 kan faktiskt vara året då det unika slår igenom på riktigt. Jag tror att vi är redo för det nu.

.

.

De grå väggarna börjar förmodligen i mycket större utsträckning än vad som redan förekommer att ersättas av mönstrade tapeter och ”nya” kulörer, sofforna kommer inte längre vara vita och så blir det ännu mer poppis med plysch och sammetsklädsel (vet inte hur tidlöst det är, men vansinnigt skönt är det i alla fall). Att leta efter unika möbler och prylar på nätauktioner tror jag kommer växa till en folkrörelse. Har ni sett mängden av nätauktioner som vecka efter vecka pumpar ut unika saker till hugade spekulanter? Och priserna sedan… det är inte så att det blir billigare precis. Priserna rasar i höjden i samma takt som folk blir mer och mer intresserade, pålästa och inte minst miljömedvetna.

.

.

Det här var bara mina små tankar inför 2017, men vad vet väl jag. Några som har betydligt bättre koll på det där med trender är de här tre snäckorna:

Husligheter

Inredninghjälpen

Trendenser

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

2 kommentarer

Hej!
Tack för en inspirerande start här på nya året! Svårt det där med att avgränsa sina arbetstider. Tidigare var jag fastighetsmäklare här i småstaden och vet precis vad du menar. Nu har jag ett vanligt ”8 till halv 5 jobb” som tar slut när jag går hem. Kan sakna det där att vara ”effektiv” och klämma in lite jobb här och där men det frestar på i längden. Bästa sättet som fungerade för mig ibland var att helt enkelt att stänga av mobilen eller lägga bort den några timmar. Min omgivning kunde bli irriterad annars när den ständigt gjorde sig påmind! God fortsättning på det nya året! Kram

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: