Utsikt i ryggläge

_dsc1329

.

.

Godmorgon

.

.

3:e dagen idag med feber. Inte kul. Men vad gör man? Bara att vänta ut eländet antar jag. Så länge får man väl göra det bästa av situationen. Lite tända ljus i sovrummet medan jag väntar på att M ska vakna piggar ju alltid upp. Det hostas och snoras så mycket här så separata sovrum är helt klart att föredra.

.

.

Irriterande är det också att ögonen rinner så mycket. Fast nu har jag proppat kroppen full med både Alvedon, Treo och nässpray så tillvaron håller på att bli uthärdlig. Usch jag vet, jag är en riktig ”pillertrillare” som aldrig varit rädd för att ta tabletter. En gång i tiden höll det faktiskt på att gå riktigt illa. Jag fick Treo Comp utskrivet mot migrän och vips var jag efter några månader på väg rakt in i ett beroende. I maj 2007 upptäckte jag att jag satte i mig ungefär ett rör Treo Comp i veckan, och ungefär samtidigt kom jag på mig själv med att gilla den där känslan som sköljde över mig någon halvtimma efter att jag tagit tabletterna. Läskigt! Jag slutade tvärt och har inte tagit en enda sådan tablett sedan dess.

.

.

Däremot vanlig Treo har jag fortsatt att äta ganska mycket. Anledningen till det, stod klar här i oktober när jag fick diagnosen hypotyreos. Dvs underproduktion av sköldkörtelhormon. Jag har under ganska många år plågats av tämligen mycket migrän, och de senaste två åren har det bara eskalerat, då har Treo och migränmedicin har varit min räddning. Det sista året har också diverse andra symtom tillkommit, symtom som kan tas för utbrändhet om man inte kommer sjukdomen på spåren. Med tanke på hur mycket jag jobbat de senaste åren, och traumat jag och min familj gick igenom när pappa dog förra påsken, har det inte varit så konstigt att jag hela tiden trott att jag drabbats av utbrändhet.

.

.

I oktober blev jag alltså insatt på Levaxin, sköldkörtelhormon, och bara några veckor senare vände allt. Symtomen försvann ett efter ett och migränen upphörde nästan helt. Innan jag blev sjuk nu hade jag inte tagit en Treo på många veckor, och det har inte hänt på säkert 20 år. Så otroligt skönt!

.

.

Nu ska jag bara se till att bli frisk från den här influensan så ska jag börja träna lite smått också. Men bara lite, så lite att jag inte tröttnar efter första tillfället 🙂

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

2 kommentarer

Pillertrillare här med tyvärr, när jag jobbade på TV3 för 5 år sen ungefär hade jag en daglig cocktail på Treo, magnecyl, Ipren, alvedon osv.. pga nackvärk och migrän. Jag fick sluta med det tvärt när jag höll på att förstöra min mage. För några veckor sen tog jag en Treo mot huvudvärk, o jag spenderade natten med huvudet i toastolen. Svårt med pillerbalansen när man har migränproblem! Krya på dig, är precis i samma stadie här… fy för det här! Har ingen hud kvar på näsan snart.. ha ha

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: