Taccia har kommit och jag har fått en diagnos

_dsc0085

 

Hej kära vänner

 

Tre dagar har gått och inte ett pip från mig. Inte bra, men det har varit nödvändigt med en liten paus för mig. Bara för att andas och känna efter.

Som ni vet, speciellt ni som känner mig på riktigt, har jag inte mått så bra det senaste ca 1 – 1,5 kanske 2 åren. Migränen har eskalerat och gjort mig mer och mer handikappad. Speciellt det senaste 6 månaderna. Treo och sumatriptan (migräntabletter) har varit mina ”lifesavers” och jag har sovit otroligt mycket.

Minnet har sviktat och jag har känt mig allmänt förvirrad och slö i huvudet av och till. Vid ett antal tillfällen har ja varit så yr att jag varit sängliggande i upp till en vecka. Alkohol har jag inte klarat av överhuvudtaget den senaste månaden osv.

Jag har besökt familjeläkaren och akuten (där jag fick hjärnan röntgad utan anmärkning så det var ju skönt), jag har varit hos specialist och en sjukgymnast, men ingen har kunnat klura ut vad det varit för fel på mig. Det mesta har lutat åt utbrändhet, för mycket jobb, ”jobbigt med din fars bortgång”, för lite motion och stillasittande jobb, stress.

”Det-har-nog-varit-mycket-för-dig-de-senaste-åren-med-företaget-landstingsjobbet-renovering-fjällhusbygge-dödsfall-stress,etc,etc” har liksom varit det alla sagt till mig, och så kan det säkert vara, men…

Trots att jag dragit ned på jobbandet och trots att jag försöker att inte stressa och trots att jag inte dricker någon alkohol och trots att jag sover 9-10 timmar/dygn (eller så har jag sömnbrist och ligger vaken hela natten), så har jag haft migrän eller känt mig som att jag gått omkring med en tegelsten på huvudet och med en tung rygga på ryggen. De två senaste veckorna har jag blivit sämre och sämre, sovit mer, varit mer förvirrad, haft svårt för att koncentrera mig och så som grädde på moset fick jag plötsligt helt sjuuukt ont i ryggen…

I måndags var jag hos min familjeläkare igen. Den här gången tog man prover. I torsdags kom provsvaren… Trumvirvel….

 

Hypotyreos!!!

 

Underproducerande sköldkörtel helt enkelt. Jag kan bocka av vartenda symtom på den listan kan jag meddela.

Jag fick börja med Levaxin samma dag och kors i taket mår jag inte redan lite bättre… Hoppas hoppas! Tegelstenarna är borta och någon migrän har jag inte haft sedan i fredags morse. Igår kunde jag vara uppe till 23.30 och ändå var jag inte speciellt trött, det har inte hänt på evigheter. Ryggen gör fortfarande ont, men jag kan hantera det. Idag har jag inte ens behövt att ta Treo, tjohoooo!!!

Nu känns det som att jag har fått ett nytt liv. Bara vetskapen om att det faktiskt var något som var fel känns bra. Konstigt va? Men när man mått som jag mått funderar man väldigt mycket på ”varför okar inte jag som alla andra”? Och det sviktande minnet i kombination med den där luddiga känslan av att man går omkring i sin egen lilla glasboll där allt går mycket saktare än utanför, det har varit riktigt läskigt… Hoppas hoppas nu att allt blir bra och att jag åter igen blir mitt riktiga jag. Då mina vänner blir jag farlig, hahaha!!!

 

_dsc0074

 

Btw – min älsklings- älsklings- älsklings-lampa kom samma dag som diagnosen!

Jag kommer alltid att se på den (Taccia Small från Flos) som en välförtjänt pokal över att jag faktiskt trots allt detta klarat att driva mitt företag framåt (nästan 3 ggr så mycket i omsättning per 30 september i år som 2015), samtidigt som jag jobbat deltid för Kristdemokraterna i Landstinget Västmanland och faktiskt hållit näsan ovanför vattenytan och inte helt klappat igenom!

 

Hurra för mig!!!

Du vet väl att Drömhus finns på Facebook också? Jag blir jätteglad om du gillar min sida som du hittar HÄR

 

Kram kram

Helena

 

Kategorier:

Okategoriserade

16 kommentarer

Hej, så bra att du har fått veta vad som gjorde att du inte mådde bra. Jag fick gå alltför länge med min hypotyreos så jag fick alla möjliga symtom, gick upp 21 kilo, hade muskel och ledvärk som ledde till fibromyalgi, blev helt asocial och orkade inte med någon social kontakt med vänner eller familj. Ta det lugnt och tänk på hälsan, hoppas du får tillbaka krafterna snart.

Gilla

Skickar en varm kram. Har läst din blogg i många år men aldrig kommenterat. Har känt extra mycket med dig senaste tiden då jag själv förlorade min pappa hastigt för en knappt år sedan.
Jag hoppas att du snart mår bättre! När jag fick min strumadiagnos för nio år sedan tog det bara några veckor med levaxin innan jag kände mig som en helt ny människa.

Gilla

Min dotter fick samma diagnos då hon var sex år. Hon var väldigt sjuk men så fort hon fick levaxin blev hon märkbart bättre direkt. Hon har haft sjukdomen i snart 10 år och mår idag bra. Så tacksam för att Levaxin finns. Hoppas verkligen att du kommer att tillfriskna på samma sätt. Stor kram!!

Gilla

Kopparförgiftning pga av kopparspiral kan ge liknande symtom som sköldkörtelproblem. Läkaren ville att jag skulle medicinera men jag valde att ta bort kopparspiralen och avvakta ett par månader. Flera års problem med hjärtklappning, trötthet och ångest försvann! Jag säger inte att det hjälper alla men kan vara värt att tänka på!

Gilla

Vad skönt att du fått det utrett och en diagnos, så du kan få hjälp att hantera sjukdomen och bli piggare! Du såg iofs väldigt pigg och fräsch ut när jag träffade dig 😀
Superfin lampa , den var du värd! 🏆
Kram kram

Gilla

Min förra kommentar verkar inte ha kommit fram, provar igen 😊
Verkligen hurra för dig! Den fina lampan är du värd! 🏆
Hoppas att medicinen hjälper nu så du känner dig bättre och piggare igen!
Du såg iallafall superfräsch ut när jag träffade dig! 😀
Kram kram

Gilla

Det är så många i min omgivning som gått och dragit med primärvården så länge, med sviktande, vaga diagnoser och blivit nästan bortviftade, För att sedan äntligen – med hjälp av egen kraft och familjens ”nufårdetvaranog” tvingat fram en ordentlig undersökning – och voilá – du är ju sjuk. Det hade vi ingen aaaaaaning om.
Så pass att när min man fick sin cancerdiagnos – så fanns det en känsla av lättnad i den diagnosen. Äntligen visste vi vad vi hade i andra ringhörnan, som jävlats med oss i nästan ett år.
Och nu blev ju betongbänken ääääännuuu snyggare – har ni byggt den själva??

Gilla

Hej vad skönt att de kom på vad det var. Jag har själv överproduktion och hade också massor med Migrän innan jag började med medicinen. Sen har jag inte haft en enda gång. Ha en bra vecka

Gilla

Känner igen mej i dina symptom!Har ätit levaxin i tjugo år nu och det funkar jättebra.Går till en endokrinolog två ggr/år och kollar värdena.
Snart är du på banan igen!Lycka till!

Gilla

Du får krya på dig! Själv drabbades jag också av underproducerande sköldkörtel för två år sen och känner igen mig i den där dvalan man befinner sig i. När skoven med trötthetskänslan kom på eftermiddagen så kände jag mig nästan onykter, hörde inte vad folk sa och kunde inte koncentrera mig. Då var jag sjukskriven för utmattning och kunde sova så mycket som kroppen skrek efter vilket inte var lite, två-tre timmars powernap varje dag. En del sa till mig att jag skulle försöka stå emot och att det kunde bli en ful ovana att sova så mycket.. ja ingen annan hade väl önskat att slippa det. Sakta men säkert så hjälpte Levaxinet och nu känner jag direkt när dosen är för låg (har vart vid två tillfällen) då kommer en frusenhet till att börja med, svettas knappt på yoga passen, trött och väldigt slö då är det bara till att kolla värdena och då har det stämt. Ingen kul sjukdom då det handlar om väldigt små marginaler som ibland knappt syns på proverna men känns direkt när man lärt känna igen symtomen. Ha det bäst 🙂

Gilla

Åh som jag känner igen de du beskriver, inte för att jag har hypotyreos men min sambo fick diagnosen för 1,5 år sedan. Då blev han akut inlagd över påsk för att alla hans värden var dåliga o han var fullständigt nerkörd i bott. Efter några dagar konstaterad de att sköldkörteln i princip lagt av helt o läkaren kunde inte förstå hur han kunnat pressa sig så långt. När vi läste symptomen kunde vi konstatera att han haft det minst 4 år tillbaka fast inte så illa som i slutet. Han höll på med upptrappning av medicinen i ett halvår o det var verkligen en berg- och dalbana! Vet ju inte riktigt vad mycket du ska trappa upp men… Första veckorna när han trappade upp mådde han jättebra men sista veckorna innan nästa upptrappning djupdök han igen o fick tillbaks alla symptom då fick man verkligen peppa honom!!! Men idag mår han bra även om han kan känna av stelhet o ryggont ibland fortfarande. Hoppas du snabbt kommer till rätta med medicinering och får känna dig pigg, frisk o stark igen!!

Gilla

Very well made, better than I expected for the price. Not razor sharp, but probably the best buy in it’s price range. I’ve bought several Cold Steel products they are all extremely well made.

Gilla

Hej ! Ett tips om du gillar att lyssna på podcaster. Lyssna på 4Health med Anna Sparre avsnitt 111:Acceptera inte din diagnos – En guide till nedsatt sköldkörtelfunktion och autoimmuna sjukdomar. Och lite om sress och utmattning. Tack för en bra blogg, gillar dig. Kram Pedra

Gilla

Hej,
Jag äter levaxin sedan 15 år. Ingen svensk läkare har någonsin berättat för mig att man kan lindra symptomen genom att förändra kosten. Vilket jag läste i en tidning av en slump i Singapore och beställde boken the Hypothyorid Diet från Amazon.
Med låg ämnesomsättning har vi bl a svårare att bryta ned gluten… så relativt små kostförändringar gjorde stor skillnad från mig. Äter ex aldrig bröd till frukost. Syndar ibland om på restaurang. The Hypothyorid Mum är också en bra facebook sida med många tips! Lycka till!
Hälsningar,
Sofia

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: