Dax att plantera

Började gräva i rabatten vid entrén i helgen. Jag tänker mig kanske ett formklippt litet träd där till höger om trappan. Gärna ett i en rödsvartaktig färg.

Sedan ska det vara några formklippta buskar, typ buxbomsklot, längs sidan där det ännu inte är påbörjat någon grävning.

Marken ska vara täckt av en eller ett par olika täta marktäckare. Någon som har något förslag på ett eller annat? Dålig på att rensa ogräs så ja vill att det ska vara en riktig hejare på marktäckning 🙂

Älskar min lilla Japanska lönn (som får övervintra i krukan nere i källaren). Tycker den rödaktiga färgen passar så bra ihop med den vita putsen och de gröna detaljerna.

Nu ska jag ta hand om dagens migrän…

Kram Helena

Kategorier:

Okategoriserade

5 kommentarer

Vintergröna är tacksam som marktäckare, dessutom grön året om, som man förstår på namnet, hihi. Hasselört, heter den väl, är fin, men växer ganska långsamt. Penningblad växer som sjutton, men är inte lika ”elegant” växt, så den är nog inte riktigt rätt till ert hus. Lycka till!

Gilla

Gråtimjan eller backtimjan är en trevlig marktäckare, och vore nog väldigt fin tillsammans med en formklippt blodbok och något gräs med fina vippor eller liten bambu. Då hade du kunnat fortsätta på temat genom att förlänga rabatten under fönstret med en trollhassel eller varför inte den fina japanska lönnen så den slipper trängas i krukan! Sen går det ju alltid att bygga upp ett litet stenparti eller använda någon rot som marktäckaren kan ”bädda in”, ett vattenspel eller minimalistisk konstverk skulle vara pricken över i:et. Hasselört som Camilla nämnde hade varit fint att ha i det bortre hörnet 🙂
/Emil, Landskapsarkitektstudent

Gilla

Jag tänkte som Camilla också tipsa om Hasselört och Vintergröna! Hasselört är så blank och vacker tycker jag (om man vill ha det riktigt gröna) och i vår rabatt har Vintergrönan tagit sig väldigt bra. Faktiskt lite FÖR bra eftersom en och annan perenn har försvunnit…
En alunrot skulle nog passa fint även om den inte är en marktäckare.
http://www.amamma2.wordpress.com

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: