Ost- och vintips

Hjärtats intresse för vin, och då gärna vin i kombination med diverse olika maträtter och delikatesser, håller i sig.

Igår kväll bjöd han på en Chablis och en lite ostbricka med sotad Morbier (det kanske alla är förresten), en getost och något mer som jag inte vet vad det var.

Tydligen ska det vara vitt vin till ost och inte rött. Rött vin passar egentligen bara till mögelostar har jag fått lära mig, då gärna ett sött portvin. Och vindruvor tillsammans med ost går bort, likaså salta kex. Vill man ha något att lägga osten på ska det vara en liten bit bröd.

Och det kan jag säga, om jag ska tipsa om något.

Den här Chablisen tillsammans med Morbierosten var en grym kombo!!! Full pott!!

Kram Kram

Helena

 

Kategorier:

recept

9 kommentarer

Vackra bilder !! Och ett bra tips 🙂 ett annat tips : marmellader och honung till ost = bliss 😉 speciellt kanske otippade , som fikon och tomat-marmellader….kram, Monica i Rom

Gilla

Hjärtat hade köpt en fikonmarmelad, men vi glömde att ta fram den… Spara till nästa gång och då ska jag prova med honung också!!

Gilla

Mehh, vi har inte valt deras färg och jag har ingen aning om vart de fått tag på bilden!! Kanske är den tagen innan vi flyttade in hit?? Ingen aning… Jag känner mig helt osugen på att ligga på det där viset på deras hemsida. Ska maila dem genast!!

Tack för att du tipsade mig!
Helena

Gilla

Jepp, fick lära mig på ostprovning för nåt år sen att det är säkrast med vitt, lite sött, vin till ostar. Och det där med vindruvor till ostar blir fel. Aningens pinsamt. Men typ ”alla” har ju vindruvor till. Kanske för att det är snyggt, hehe. Hur som helst, när vi testade vitt till ost så blev det en kick. Shit vilken skillnad. Tror förresten vi testat det du visar.
Kram Lena

Gilla

Fler tips! Lemon curd på brieost blir supergott. Lika så fikonmarmelad eller dadelbalsamvinäger på Gryureyre. Mums! Sotet i Morbier kommer från att man tidigare gjorde osten både på morgonmjölen och kvällsmjölken, en sotrand emellan skilde dem åt. Idag är det inte alltid sot emellan. Men god är den!

Gilla

Gottigott! Ica Aroslund har goda ostar, den tredje på bilden ser nästan ut som fransk bondost, om inte, så pröva. Skönt att gynna de små butikerna.

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: