Smarrigt itelienskt

 

Igår ordnade jag antipasto (för det är väl det italiensk förrättsplockmat kallas?) åt 12 personer här hemma. M och hela hans kontor hade en kul grej då de åt förrätt här, varmrätt hos en annan och så efterrätten hos ett tredje person. Himla kul idé, eller hur?

Jag gjorde det lätt för mig och köpte allt färdigt. Jag hade förvisso tänkt göra egen tapenade men de planerna gick i stöpet när jag på förmiddagen upptäckte att Lillan hade fått… Löss… Usch och fy, nu var det länge sedan, men det var en tid då lillans systrar var små som de kom hem från skolan med löss i tid och otid. Ja ni förstår själva att det inte blev någon hemmagjord tapenade utan luskammning och behandling istället. Hua…!

För mig som kör lchf just nu, passade det utmärkt med denna mat till middag. Det som fanns uppdukat var:

Tomat och mozzarellasallad med basilika, tapenad, gröna och svarta oliver, inlagda kronärtskockor, cocktailkapris, permasanost i bitar med senapssyltade päron, honungsmelonsbitar, vilda tomater (allvarligt, finns det verkligen sådana, skulle inte tro det), inlagda vitlökar, parmaskinka, en supergod korv smaksatt med fänkål (den måste jag köpa igen), kalkon och vitlökskorv och så surdegsbaguett från Kopparlundens bageri.

Lättfixat eftersom jag köpte allt färdigt, så det får bli mitt helgtips. Kör man lchf får man lov att hoppa brödet och de syltade päronen, beroende på hur strikt man kör förstås. Men det visste ni säkert redan!

Sedan måste jag bara få visa min fina fina present som jag fick av Ida på Créme de la créme för någon vecka sedan. Plötsligt dyker det upp ett paket som jag inte väntat. I det ligger det finaste våningsfatet du kan tänka. Ida, som var en av mina första läsare när jag började blogga för 4 år sedan, hade hittat ett över 40 år gammalt fat med tryck från Västerås. Av det gjorde hon ett av sina populära våningsfat och skickade det som present till mig. Huuur gulligt var inte det?! Tusen tack Ida, det var bara sååå otroligt gulligt.

Ni skall få se några bättre bilder en annan dag.

Kram kram

Helena

2 kommentarer

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: