Så vill jag inreda vårt nya sovrum

 
 
 
 
Vi hade visning på Udden idag så gårdagen gick åt till att piffa hemmet till tänderna. Långa långa vita rosor (massor) har jag dekorerat med, det känns lite elegant och lyxigt tycker jag. En sväng till Ikea blev det och så för att köpa matta till sovrummet. Stackars Lillan, som hade ätit lite för mycket för en vecka sedan, fick upp alltihopa mitt på den matta jag hade där, så den var det bra att köra till återbruket.
 
 
Jag ville ha en stor matta att lägga under sängen, men stora mattor är galet dyra och det finns inte så många på Ikea för den sakens skull heller. Lösningen blev två mattor (1,60 x 2,30) sida vid sida. Åh, vad det blev bra! Hela 3,20 x 4,60 vit och fluffig ryamatta blev det ju då alltså. Tänk att det skulle behöva ta 10 år för mig att få till det med en vettig matta i sovrummet…
 
 
Resultatet gjorde att jag bara blev ännu mer säker på att jag vill ha heltäckningsmatta i sovrummet och i min ”gå in garderob” i vårt nya hus!
 
 
Heltäckningsmatta måste ju bara vara ”da shit”! Tänk så skönt att på morgonen få gräva ned sina små (eller stora, jag har typ stl 40, hihi) tassar i en fluffig heltäckningsmatta istället för ett hårt och kallt brädgolv som alternativet kommer att bli. Eller tänk er att sitta på golvet, på den mjuka heltäckningsmattan, framför kakelugnen, lutat mot sängen och läsandes en bra bok… Åhhh vad jag längtar! Skall bara övertyga ”Mr snart stadsbo” om att det är dethär vi vill ha.
 
 
 
Bild: Sköna Hem
 
 
Jag fullkomligt älskar sovrum med riktig hotellkänsla. Kanske hänger ihop med att jag älskar att bo på hotell, vad vet jag?! Långa tunga gardiner, mjuka heltäckningsmattor, fluffiga täcken och pösiga kuddar. Precis så skall jag ha det i det nya huset.
 
 
Kakelugnen i det sovrummet är dekorerad i guld och mjuka pasteller åt det gröna hållet, så jag tror att jag kommer att inreda i lite olika beige och nyanser tillsammans med någon pastell. Det skall vara mjukt och vilsamt. Inte så mycket skarpa kontraster och inget svart, bara soft och elegant.
 
 
Jag läser ofta bloggen Simplicity och inspireras av hennes otroliga känsla för färg och form. Kommer att snappa upp en hel del av hennes sätt att jobba med färger i inredningen. Harmoni, säger jag bara, hela hennes hem, stil och blogg andas lugn och harmoni. Love it!
 
 
 
Bild: Living etc, via Simplicity

Jag tror att jag är klar med den där längtan jag haft efter att allt skall vara ”vitt och fräscht”. Självklart skall det vara fräscht och självklart kommer mycket av basen fortfarande vara vitt, men jag längtar efter att få inreda med ljusa mjuka färger som ger värme i vår kalla värld!

Kram


Helena

 

 


Kategorier:

Okategoriserade

4 kommentarer

Roligt att få följa er resa med det nya huset och att du delar med dig av dina tankar. Det kommer att bli bra, jag är övertygad om det.Simplicity är en favoritblogg, Jannice är superduktig och proffsig och att hon delar med sig av sin kunskap ger en extra dimension. Lycka till med husförsäljningen, låter snyggt med vita höga rosor i mängd.Ha en bra ny vecka!

Gilla

Men oj, vad förvånad jag blev när jag såg ert hus ute till försäljning igen…. Blev det aldrig sålt eller har köparna dragit sig ur? Hur blir det nu med köpet av ert nya hus?Kram och tack för fin blogg!!!

Gilla

Låter supersnyggt och speciellt i ett stort hus med mycket vidd.Själv kommer jag från murrigt och träigt så nu när jag inreder på nytt i nya hemmet vill jag bara åt ljust och vitt (nästan) :)Therese

Gilla

Word Helena! Blir helteckningsmatta i vårt sovrum också när vi får flytta hem! Men det är just det där med 3 barn – och magsjuka.. Vad gör man då liksom?Ser fram emot att följa med på er inredningsresa, ungefär samtidigt som vi får börja planera för vårt "ny-gamla" hem!kram!

Gilla

Add a Response

Your name, email address, and comment are required. We will not publish your email.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

The following HTML tags can be used in the comment field: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: