Vi har björn här…

För första gången i mitt liv har jag sett björnspår i naturen.
Vi vandrade på fjället idag och ta mig tusan var där inte spår av björn!
Liten nalles tass!
Coolt, bara den håller sig borta medan vi helt fräckt promenerar i hans/hennes revir.
Det är ett björntätt område här, och grannar till oss har till och med sett en björn lufsa runt på vår tomt.

Har ni känt doften från en riktig myr? Underbar doft, nästan som någon slags perfym.
Jag älskar det!
Trots att vi gått just här många gånger har vi aldrig hittat denna källa. Vattnet smakade fantastiskt och Lillan tyckte att det var spännande att dricka ur ”en vattenpöl”!

Kategorier:

Okategoriserade

5 kommentarer

Ja Björnar finns det gott om här uppe i fjällvärlden! Har dock varken sett björn, eller spår. Däremot björnskit flera gånger (vi har stuga utanför Klövsjö).En gång hörde vi också björnen klampa och vissla inne i skogen, men den visade sig inte förren vi åkt. Då passade den på att komma fram och visa sig för de som stannat kvar på platsen….Tror dock jag är nästan ensam om att INTE sett björn, här uppe. Nästan alla jag känner har sett både en eller fler gånger.Strömsunds kommun, som ligger strax norr om Östersund, är visst björntätare på sin yta, än vad Alaska är på motsvarande yta!!!!Hoppas Ni får se nallen någon gång. Från bilen vill säga;)Kram Susanne

Gilla

Förra sommaren letade jag ,Mamma och vovven (labbetik) svamp i skogarna vid stugan, en bit från Salbohed (några mil från Sala. Fann ett noggrant uppgrävt jordgetingbo med massor av getingar som var oroliga,vaxkakor som låg utspridda och stora spår efter björn!!! Vi blev både fascinerade och skraja!!Häromdagen mötte hunden och jag en stor älgtjur i skogen här hemma, nog är det lite häftigt med så stora djur ivåra skogar!!Kram,Birgitta LJ

Gilla

Hu , jag har björnfrossa! 🙂 Försöker se till att jag låter mycket om jag är ute själv i skogen :)Vi är just nu i Chamonix och inser att vårt hemmaberg Åre är mer en kulle än ett berg i jämförelse! :)Alperna och Mont Blanc är mäktigt!Kram

Gilla

Add a Response

Your name, email address, and comment are required. We will not publish your email.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

The following HTML tags can be used in the comment field: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: