Total disaster, ett i-landsproblem…

.
.

För några månader hade jag varken sett dem eller hört talas om dem. I juni skrev min väninna (House of Philia) om dem och nu poppar de upp lite överallt i bloggvärlden.
 Macrones, de kulörta franska mandelbiskvierna!
Ladurée i Paris

De finaste skall visst vara av märket Ladurée, och njutas tillsammans med champagne.
Pascal i Oslo

Jag är precis hemkommen från Oslo, där jag (sedan jag blev medveten om kakornas existens) flera gånger gått förbi ett ställe som heter Pascal och sett de färgglada bakverken i deras skyltfönster. Igår tog jag en sväng in för att inhandla och testa dem.
En liten ask med Macrones fick följa med hem till Sverige, som en liten present till familjen, men…
Ihop-pusslade Macrons. Orkade inte ens anstränga mig när jag fotade dem…
De fina kakorna var helt krossade när jag kom hem, och jag som hade varit såååå försiktig med dem! Jag hade tänkt att vi skulle ha ätit dem till kvällen, med ett glas bubbel. Nu kändes det inte längre aktuellt, och vi proppade i oss smulorna och de krossade kakorna på stående fot efter middagen. Inte så festligt, men suuupergoda var de i alla fall!
Man kan nog säga att det inte var sista gången jag besökte Pascal på Henric Ibsens gate vid slottet i Oslo!
Au Revoir!
(Det är väl så det heter på franska, som jag för övrigt inte kan ett ord av…!)
.
.
.

Kategorier:

Okategoriserade

10 kommentarer

Åhhh de ser ju hur smarriga ut som helst fast de är mosade.Måste testa ngn gång snart om jag kommer i närheten av ngt ställe som säljer.För baka egna vågar man sig nog knappast på va? Tror det inte är det lättaste.Kram kram Lina

Gilla

Hellu i regnet:) Attans då vad tris:/ kul att de var goda iallafall, här är det stopp på allt i kak och fikaväg ett tag..nu när semestern är över är det en lite nyttigare diet som gäller ett tag framöver:) Hoppas du mår bra söta du..vilka härliga bilder du har bjutit oss på ett tag!Kram på dig!

Gilla

Måste skratta lite! Jag har också fastnat för dessa läckerbitar, har aldrig ätit någon köpt men provade i helgen att baka egna efter Leila´s recept. DÄR kan du snacka disaster. omg det va inte lätt. Tror jag fick smeten lite för lös så de flöt ut. Ätit dom har iallafall och de ska få ett nytt försök i mitt kök:)

Gilla

Hej nu har jag skrivigt under vad jag har köpt kläderna. Kram Sussi. trebarn har jag i ett tidigare äktenskap och min nya familj har jag två småttingar och bor uppe i dalarna sen 12 år tillbaka annars har jag bott i stockholm. Kram

Gilla

Jag har hittat ett jätte bra recept på den här bloggen, testa det! Då kan du bjuda familjen på dina egna franska macaroons! Och förhoppningsvis är dom då hela ;)http://bakecake.blogg.se/2010/august/macaroons-med-hallonsmorkram.html

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: