Färgsättning med basfärger och accentfärger

.

.

Det är alltid svårt att få rätt färgåtergivning på bilder, speciellt när man tar några snabba pics med mobilen. Men trots det, och trots att bilderna kanske inte överensstämmer till 100% med verkligheten, så ger jag er en sneak peek på de färger jag valt till kontoret jag inreder.

.

.

Som ni ser har jag valt ganska neutrala färger som basfärger. Det är i princip olika nyanser av grått, beige och brunt. Alla med olika inslag av andra färger som bla rött, och grönt samt med en del svärta i. Basfärgen är den färg som är dominant i rummet, oftast är det väggfärgen. Företaget jag jobbar med har en hel del färgrik konst som jag haft som utgångspunkt när jag valt de här basfärgerna.

.

.

.

.

Accentfärger är de färger som sticker ut bland basfärgerna. Accentfärgernas uppgift är att skapa blickfång i rummet och göra det mer levande. Det kan ibland vara tex starkare färger som går ton i ton med basfärgen eller så kan det vara helt andra färger än basfärgerna. Accentfärgerna jag valt i inredningen kommer från konsten. Det blir guld, blått och vinrött (och grönt i växterna).

.

.

Ett råd för att lyckas med sin inredning, är att använd sig av tämligen få accentfärger, samt att upprepa dessa i hela hemmet eller åtminstone i minst tre rum (om du har många fler rum än så). Då får du den där sköna röda tråden genom inredningen och det blir lätt att flytta runt på saker mellan rummen så snart man är sugen på lite omväxling. En annan tumregel är att samma accentfärg bör förekomma på minst tre olika ställen i samma rum för att det ska kännas riktigt genomtänkt. För många färger gör bara ett rum oroligt!

.

.

.

.

Såhär ser det ut i lokalerna just nu, men inte så länge till för snart drar hantverkarna igång med renoveringen!

.

.

När jag nu satt här och skrev det här inlägget såg jag mitt eget hem där bakom skärmen, och jodå… visst finns det likheter i färgsättningen… 🙂

.

.

.

.

Kram Helena

Kategorier:

Okategoriserade

2 kommentarer

Du måste behålla fåtöljerna. Vilken färg på dynorna hade du tänkt dig?
Vilken soffa har ni beställt? Så nyfiken!

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: