Inget bröllop i år

Det här är ett samarbete med Lavendla Juridik

I år har jag inte fotat ett enda bröllop, men med tanke på omständigheterna så är det inte så konstigt. Gissar att många planerade bröllop blivit inställda eller i alla fall framflyttade. Kanske på obestämd framtid…

För övrigt kan jag säga att jag både hatar och älskar att fota bröllop. Jag hatar det därför att det är så nervöst men mest älskar jag det för att det är så magiskt och alla – precis alla blir så vackra och fotogeniska just den dagen då de gifter sig. Det gör att samtidigt som det är nervöst (ibland så att jag mår illa), är det också så himla lätt att fota just brudpar!

Sedan är det förstås stämningen. Glada, kära, förväntansfulla, bubblande och strålande människor. Alltså sååå härligt, och jag kan tänka mig att äktenskapsförord kanske är det absolut sista man funderar på i samband med det. Ändå är det i många fall så himla viktigt att man gör just det, alltså tänker över det där med äktenskapsförord. Ja inte samma dag förstås, men i anslutning till i alla fall.

Vad är då ett äktenskapsförord och vad innefattar det?

Ett äktenskapsförord är ett avtal mellan makar eller två personer som ska gifta sig. Syftet är att avtala om att viss egendom ska vara enskild egendom och inte omfattas av en framtida bodelning. Äktenskapsförord kan omfatta all egendom som en person äger eller en specificerad del av det – exempelvis en fastighet, besparingar på ett bankkonto eller aktier. I ett samboförhållande kan man istället skriva ett samboavtal.

Äktenskapsförord ska upprättas skriftligen och skrivas under av båda parter. Det finns inget krav enligt lag om att parternas signatur ska bevittnas, men det är en klok idé att det ändå sker. Bevittningen kan vid en eventuell framtida tvist användas som extra bevisning ifall parterna är oense om äktenskapsförordet. Någon särskild mall behöver inte användas för att skriva äktenskapsförordet men det är en bra idé, för att minimera risken för otydligheter, att stämma av utformningen med en jurist.

Känner du att du behöver hjälp med att upprätta ett äktenskapsförord? Då ska du inte tveka att höra dig till Lavendla Juridik. Telefonnumret dit är 0770 – 33 90 70.

Kram Helena

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: