Glad för nytt – irriterad på annat…

Inlägget är reklam för Åhlens och innehåller annonslänkar

Åhlens-6.

.

Halloj

.

.

Hur står det till med er? Här är allt bra trots allt elände. Jag blev så trött på all nattsvart nyhetsrapportering så jag tog och shoppade upp mig på lite ljusa och pastelliga vårkläder till det här samarbetet med Åhlens. Tänkte att det kanske blev lite roligare så…

.

.

Åhlens Åhlens-2

.

.

Och jo, jag tror faktiskt att det blev det. Jag blev helt enkelt lite gladare i den här rosa toppen och de här beige croppade byxorna. Piffade till outfiten med ett par nya örhängen också. Guld och pärlor, jäkla snyggt, finns här! .

.

Såklart kan det vara så att den härliga solen, och vårkänslan som var i luften igår hjälpte till att skapa en känsla av att allt var ok, trots att det egentligen inte alls var det? Hur som haver behövde jag tänka på något annat än virushot och havererad världsekonomi, så en liten runda på stan gjorde mig gott.

.

.

Åhlens-5

.

.

Och jodå, man kan visst röra sig runt på stan, handla och äta och göra det man annars brukar göra, om man är helt frisk (vilket jag är), och ger sjutton i att ta på en massa saker (dörrhandtag, hissknappar, ledstänger, etc), håller avstånd till andra människor och tvättar händerna ordentligt när du kommer hem. Sverige är inte ”nedstängt” som andra delar av världen, så egentligen skulle inte våra företagare behöva lida en sådan nöd som de nu gör.

.

.

Det vi behöver göra, är att följa Folkhälsomyndighetens uppmaningar och ändra vårt beteende, inte sluta leva, det kommer en tid efter covid-19 också! Köp tex lunchen på en restaurang och slå dig ned på en parkbänk och ät den där istället för inne i restaurangen. Handla det du behöver i den lilla kiosken, men vänta tills folk gått ut innan du går in. Hamnar du i en kö i en affär/butik, be den bakom att hålla avstånd, beställ hem mat med utkörning, handla blommor på torget, res inte iväg, osv. Men framförallt måste jag säga det här. Tillhör du en riskgrupp – Håll dig hemma – hemma – träffa inte folk, varken barnbarn, vänner eller främlingar!!! Jag blir galen på de äldre personer som inte tycks förstå att världsekonomin havererar på grund av vår omsorg om dem, som inte förstår att det är de som ska avskärma sig från oss, så att vi kan leva och jobba på och konsumera så normalt som möjligt så länge som möjligt för att bidra till statskassan (som kommer att sina rasande fort om allt stannar av, vilket det kanske gör så småningom ändå). Vad är det för fasoner???

.

 

Åhlens-3 Åhlens-4

.

.

Nåväl, nu fick jag det där sagt i alla fall, trots att jag egentligen inte hade tänkt ta upp ämnet här i bloggen. Men det kanske inte går att undvika? Kanske hade det varit märkligt om jag bara babblat på om annat värdsligt som om jag inte var påverkad av situationen alls?

.

.

Kram

Helena

Kategorier:

Okategoriserade

7 kommentarer

Delar inte din uppfattning om äldre. Det är för vår egen och för alla andras skull vi ska begränsa oss. Att åka till Åre och trängas på after ski och sedan kräva sjukvård är för jäkligt. Ja, rentav hänsynslöst. Nej, den gamla tanten som strävar på med sin rollator känner jag ingen ilska mot. De som har hemtjänst lär nog bli smittade. Det var jäkligt redan innan Corona kom. Skriver du det här för att du verkligen anser det eller har du börjat sticka ut hakan för att öka trafiken här? Jag är inte arg på dig, men förstår inte ditt resonemang…

Gilla

Såklart anser jag precis det jag skrivit! Det är ingenting provocerande eller ens kontroversiellt med det. Allt ligger precis i linje med det Folkhälsomyndigheten kommunicerar. Om du hade läst vad jag skrivit, lite mer noggrant, hade du sett att jag också skrev ”res inte iväg”, precis som Folkhälsomyndigheten gått ut med. Däremot har de inte ännu, till skillnad mot i en del andra länder, uppmanat friska personer som inte tillhör riskgrupper att inte gå på restaurang, handla i affärer osv.

Du skriver att hemtjänsten var jäklig innan Coronan kom. Hur tror du att den kommer att bli när kanske 40% av Sveriges friska, arbetsföra och köpstarka befolkning blir arbetslösa på grund av att en massa människor, helt utanför riskgrupperna, slutar leva och konsumera och företag efter företag får stänga eller gå i konkurs? Då kan vi prata om jäklig situation! För du förstår väl ändå vart pengarna till sjukvården, hemtjänsten, socialtjänsten, polisen etc etc kommer ifrån? Inga skatteintäkter = ingen välfärd.

Så alltså, om alla som tillhör riskgrupperna tar ansvar för sina liv och håller sig friska i den mån det går, genom att inte negligerar uppmaningarna om att i princip isolera sig i hemmet. Kan vi andra, vi som inte riskerar behov av intensivvård om vi blir smittade, fortsätta att driva det här landet framåt genom att leva, jobba och konsumera så länge det bara går (men förstås hålla oss till de uppmaningar som Folkhälsomyndigheten råder till, inga stora folksamlingar, stanna hemma vid minsta symtom, res inte varken utomlands eller inom landet osv). Våra skattepengar kommer att behövas till både sjukvård, äldreomsorg och allt annat i samhället som kommer att bli påverkat en lång tid framöver, sanna mina ord.

Med hopp om bättre tider!

Helena

Gilla

Jag håller med dig Helena. Många gör stora uppoffringar medan andra inte vill ta det hela på allvar och därmed utsätter hela kollektivet för potentiell exponering.
Var igår eftermiddag och handlade i en stor matbutik i Stockholm, i ett område med många konstaterade fall. Döm om min förvåning när ca 50% av alla i butiken var äldre. Därtill en mamma med ett uppenbart sjukt och rakt ut hostande barn. Samtidigt som min son inte får gå i skola (gymnasium), min man jobbar hemifrån och jag är uppsagd. Vi måste alla hjälpas åt nu! Det är inte läge att verka ”tuff” och agera som om allt är en överdrift och konspiration. Herregud, vad är det för fel på alla äldre som låtsas inte förstå allvaret? Och att vi alla andra gör detta för att just de inte ska stryka med?

Gilla

Vilket område i Stockholm är det många konstaterade fall?

Hoppas allt det löser sig för dig o din familj.

Gilla

Jaha, jag handlar på nätet nu så jag har inte sett de ”gamla”i affärerna. Ja, ni kanske har rätt i det. Men jag tänker också att de som inte lever i ekonomiskt överflöd gör rätt i att hålla i pengarna nu. Tak över huvudet och mat på bordet. Då konsumerar man inte för att hålla affärer i gång utan vill hellre ha en buffert. Dessutom tänker jag för egen del att jag inte vill bli sjuk om jag kan undvika det. Är över sextio och fick lunginflammation sist jag hade influensa. Min son påminner mig varje dag om att vara försiktig. Han vill ha sin mamma kvar. Jag litar inte en sekund på att det finns vård för mig om jag skulle bli riktigt sjuk. Då går onödigt shoppande bort. (Såg att du skrev ”fullt frisk”. ) Ja, det är många tankar som far i huvudet just nu. Tack för svar och synpunkter. Jag tar till mig och reflekterar vidare! Ta hand om er och allt gott!

Gilla

Håller med dig. Vi som är friska ska leva på så gott det går med den hänsyn vi behöver och ska ta till andra människor. Men att isolera sig och vänta på undergången, nej det är inget jag tänker göra. Inte tänker jag hamstra heller, veckohandlar som jag alltid gör. 2 resor avbokade men det blir fler gånger. Tycker styrande i Sverige tagit rätt beslut hela vägen men visst blir det dyrt och det är bara vi som kan mildra fallet genom att tänka förnuftigt, dvs lev så vanligt som det går.

Gilla

Nu går ju WHO ut och varnar även yngre att det inte alls är bara de äldre som drabbas… det är de yngre som hamnar på iva medans det är större antal äldre som dör. Men bara för att du är yngre så kan du visst drabbas hårt. Däremot så verkar kvinnor vara mer förskonade i alla åldrar.

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: