Finfina loppisfynd

loppis

.

.

Jag gjorde några fynd på Loppisar i helgen och ni var några som ville se vad det var för något.

.

.

Alltså jag har ju en grej för figuriner och statyer av olika slag, kan liksom inte hejda mig när jag hittar en sån här fin diskuskastare från Italien. Och bara tanken att någon, någon gång, köpt den där souveniren på sin utlandsresa och sedan kånkat hem den för att ställa den som ett minne i bokhyllan gör mig glad. Tack för att du tog den till Sverige så att jag fick köpa den på loppis sen liksom! 100 riksdaler gick godingen loss på.

.

.

Sen är det det där med glas och porslin. Alltid på jakt och önskar att jag hade hur mycket skåp som helst att fylla med allt jag alltid hittar. Nu får jag ju bara lov att lägga band på mig och alldes som ha en plan, annars skulle vi svämma över av allt jag skulle komma hem med.

.

.

loppis-2

.

.

För några år sedan köpte vi bruna keramiktallrikar från Höganäs. Vi har  8 st, så retfullt antal… I helgen hittade vi 8 till, helt oanvända!! Intre en repa och lappar och allt kvar. Vi hittade också 5 assietter. Toppen, nu behöver vi bara lite fler så har vi 24 st likadana till nästa släktträff. 10 kr st för assietterna och 15 kr för de stora tallrikarna. Alltså på riktigt, att man ens köper nytt när det kommer till porslin och keramik. Finns väl knappt inget nytt i den genren som inte är tillverkat i lågprisländer. Blev så himla besviken när vi köpte Rörstrands Swedish Grace och upptäckte att de var tillverkade i… Indien… Samma med allt glas vi har från Iittala. Inte sjutton är det tillverkat i Finland i alla fall.

.

.

Men nu så mina vänner har vi kommit på att vi faktiskt kan byta ut lite grejer i skåpen istället för att bara fylla på. I Lofsdalen har vi vanliga dricksglas från Lagerhaus, de blir först ut med att bytas ut. In kommer istället Aslak från Iittala, och nu pratar vi 70-tal och Finsk tillverkning på riktigt. Vi har ju bestämt oss för att bara ha skandinavisk (och finsk) design där uppe, och då passar ju inte riktigt glas från Lagerhaus. Tapio Wirkkalas Aslak passar så mycket bättre och är mycket snyggare! Gillar också Ultima Thule och Kekkerit. Vi betalade 60 kr st för de här fina glasen.

.

.

loppis-3.jpg Skärmavbild 2019-10-22 kl. 13.30.54

.

.

Kul att faktiskt ha något speciellt att leta efter, annars blir det mest att jag söker på måfå när jag är på loppisar.

.

.

Kram

Helena

.

Kategorier:

Okategoriserade

3 kommentarer

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: