Nu ska det vara mörkt – riktigt mörkt…

vardagsrum-9

.

.

Jag liksom säkert många med mig läser allt färre inredningsmagasin. Inspiration hittar jag mest på Pintrest och i andra bloggar. Inte så mycket på Instagram faktiskt. Har aldrig fallit för det mediet helt enkelt. Vi prenumererar dock fortfarande på Residence. Magnus har faktiskt prenumererat på den tidningen från det första numret som gavs ut.

.

.

Sköna Hem köper jag någon gång ibland men stör jag mig allt mer på att det uppenbarligen inte finns tillräckligt med pengar att a) köpa in reportage från Svenska fotografer/skribenter och b) gammalt material återanvänds.

.

.

Nåväl, det var inte det jag tänkte skriva om idag utan det var en annan sak jag märkt. Det går trender i allt och så även i redigering. De senaste åren har vi i inredningsmagasinen sett hur bilderna blivit mörkare och mörkare, och i det senaste numret av Residence finns ett reportage med så mörka bilder att det inte ens går att urskilja vad halva bilden visar…

.

.

Intressant. Eftersom jag inte av upphovsrättsliga skäl kan visa de bilderna här så har jag gjort ett litet smakprov här, på egna bilder. Första bilden här nedan hade kunnat vara den typ av redigering som varit poppis länge. Dvs väldigt väldigt ljust..

.

.

vardagsrum-11.jpg

.

.

Den nya trenden är mer som den här bilden. Och jag lovar bilderna i Residence var nästan snäppet mörkare!

.

.

vardagsrum-12

.

.

Själv föredrar jag kanske, i alla fall just nu, någonting mittemellan. Ganska ljust, men med lite skuggor.

.

.

vardagsrum-9

.

.

Vad tycker ni? Vilket tilltalar er mest?

.

.

Kram

Helena

Kategorier:

Okategoriserade

8 kommentarer

Intressant iakttagelse, hade nog inte tänkt på det annars. Men jag gillar mörkt generellt, har mycket mörk konst hemma t.ex. Det var särskilt ett reportage i Residence som var riktigt mörkt, och jag tror att det var för att få hemmet att se lite mer spännande ut 😊 Samma hem på insta såg ganska ordinärt ut.

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: