Efter de panikhändelserna är jag alltid ute i god tid när jag ska flyga

Nya sneakers, snarlika till bra pris här (adlink) och kolla fräscht flaskvatten

 

.

Halvvägs, och jag passar på att kika in här till er som vaknat efter en förhoppningsvis trevlig midsommarafton igår. Vi har några timmar att slå ihjäl i Hamburg innan vi når vår slutdestination Palma på Mallorca. Lunchställena här på flygplatsen öppnar först vid 12.00, så vi har slagit oss ned vid ett skapligt trevligt ställe i väntan på att få fylla på med lite energi.

 

 Jag vill alltid vara i god tid på flygplatsen innan avgång när jag flyger iväg med familjen på semester. Helst sover vi på hotell natten innan om flyger går på morgonen. Går inte det, ser jag till att åka hemifrån så att jag har ca 3 timmar på mig på plats på flygplatsen. Det innebär att jag åker från Västerås knappt 4 timmar innan avgång (1 timmas bilkörning utan köer). Det kan verka väldigt långt i förväg men jag tänker att det inom den tiden ska rymmas ett eventuellt bilhaveri, bilköer eller stopp på E18, parkeringsstrul, extremt mycket folk vid trögflytande incheckningsdisk etc, etc.

.

.

Onödigt kanske ni tänker, men jag har faktiskt varit med om både en Arlandabuss som gått sönder i Sigtuna mitt i natten, för sen ankomst till incheckningsdisken så de vägrade ta emot min stora resväska, vilket ledde till att jag fick lov att köpa en ny biljett  till en senare avgång, samt det värsta av allt. När vi skulle resa till Brasilien typ sjukt tidigt på morgonen och de vägrar att acceptera vårt resedokument som en biljett… Det drog då igång en hysterisk aktivitet för att få tag på resebyrån som sålt flygresan till oss, och glömt skicka själva biljetterna. Det enda vi hade var liksom själva bekräftelsen på bokning och det räckte inte. En hjälpsam kvinna på flygbolaget jobbade febrilt i flera timmar med att försöka styra upp det på alla möjliga olika sätt utan att lyckas.

.

.

Vi var 4 vuxna (jag gravid) och 3 barn, Arlanda-damens plan B i det här läget var att vi skulle få lov att köpa nya biljetter på plats, för att sedan få tillbaka pengarna för de outnyttjade biljetterna när vi kom hem. Problemet var bara att vi skulle få lov att punga ut med 90 000 en gång till… Nu behövde vi till slut inte det för typ 5 min innan planet skulle taxa ut, fick hon tag på resebyrån, som faxade över biljetterna, ja detta var alltså 2007, och vi fick lämna våra väskor på en vagn som någon sprang iväg med, samtidigt som vi springande blev lotsade genom säkerhetskontroll etc. I flygande fläng kastade vi oss på planet precis innan de stängde gaten som de höll öppen extra länge bara för oss. Phuuu! Det var en mardröm…

.

.

Ja, så ni förstår att jag efter de här händelserna alltid ser till att vara på plats i tid. Och när jag ändå är inne på det spåret kan jag också tipsa om att alltid kolla hur långt det är till gaten när du kommer till en storflygplats och ska byta plan. I min ungdom reste jag med en kompis till Spanien, med byte i Frankfurt. Alla som varit på Frankfurts flygplats vet att den är enorm. Det kan lätt ta 30-40 min att gå raskt mellan två gater. Detta hade dock jag och min vän inte uppmärksammat. Vi hade ett par timmar att slå ihjäl och slog oss ned i en bar med varsin öl. 1 öl blev 2 öl och vi tyckte vi hade hur mycket tid som helst. När det var dags för boarding, sådär en 20-30 min innan take off, tyckte vi att det var lagom att gå till gaten, som visade sig ligga typ 1 mil bort… Har aldrig sprungit så långt och så fort i högklackat någonsin.

.

.

Så, på tal om det, bäst att snart kolla vart den där gaten är någonstans på den här flygplatsen.

.

.

Kram

Helena

 

Kategorier:

Okategoriserade

2 kommentarer

Ha ha rolig läsning men säkert inte så kul när det inträffar.
Jag reser en del i mitt jobb o jag är på Arlanda 1 timme innan avgång inom EU o 1.5 utanför,har alltid funkat,men det är ju olika om man är nervöst lagd eller inte så resan bör man vara ute i god tid,3 timmar innan skulle göra mig galen…🤪
Trevlig semester ta en välförtjänt bloggpaus.

Gilla

Hahaha, ja, jag är nog lite nervöst lagd i så fall, eller har kanske blivit det av dessa händelser… Förr sladdade jag in på Arlanda med andan i halsen och så gick det som det gick, den gången de inte tog emot min väska… Det jobbiga då var att klockan var typ 18.00 och jag skulle börja jobba kl 22.00 på ett sjukhus i Oslo… Hann i tid i alla fall men bestämde mig för att alltid vara i tid efter det. Reser jag själv på jobb osv är jag inte på plats 3 tim innan, men med familjen blir det lite lugnt och mysigt också!

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: