Ett riktigt gott rött vin med en speciell historia

vin

.

.

Det var längesedan jag tipsade om något gott vin tror jag. Nu är det dax, för det här var ett riktigt gott, lättdrucket, lite lättare rödvin (rekommenderad att serveras runt ca 15 grader). Det har en vacker rubinröd färg och passar utmärkt till maträtter som risotto och kyckling. Stort plus i kanten att det är ekologiskt!

.

.

You fuck my wine? är ett franskt vin tillverkat av Fabien Jouves. Det är ett supergott vin med annorlunda namn och annorlunda innehåll. Namnet kom sig av att den myndighet som godkänner viner i Cahors, regionen där druvorna odlas, sa till Fabien att han måste ta bort Jurancon Noir druvan från sina viner. Det visade sig vara en av hans favoritdruvor, så han bestämde sig för att strunta i det, tillverka vinet och ge det namnet ”You fuck my wine?!”. Han ville helt enkelt bevisa för myndigheten att de hade fel. En annan version är att Fabien är en stor beundrare av Robert De Niro och med namnet på vinet flirtar han loss med repliken De Niro levererade till Joe Pesci i Taxi Driver – You fuck my wife? Hur som haver är det ett riktigt gott lättdrucket vin med lena tanniner och nästan lite ”spritsig” känsla mot gommen. 169 kr flaskan och beställs via vinoteket.se

.

.

vin-2

.

.

Kram

Helena

.

Kategorier:

Okategoriserade

1 kommentar

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: