En rackarns god förrätt

efterrätt-2

.

.

I onsdags bjöd vi hem min lilla älskade mamma på påskmiddag. Eftersom vi blir borta hela påsken passade vi på och rå om mamma helt en kväll, med övernattning och allt, innan det var dags för oss att dra upp till fjällen.

.

.

Påskmiddagen var kanske inte jättepåskig men himla smarrig och jag tänkte tipsa er om förrätten som jag tyckte var supergod. Kan tänka mig att den nästan är ännu smarrigare som föris en varm sommarkväll innan grillat.

.

.

efterrätt

.

.

Syrlig gurksoppa med heta räkor

.

.

Köp hem:

1 gurka
2 charlottelökar
2-3 dl turkisk yogurt
Räkor
Olivolja
Chili
Vitlök

.

Gör såhär:

1 Mixa gurka, lök, yogurt, salt och peppar i en mixer. Avsluta medan det finns bitar av gurkan kvar.

2 Hetta upp en stekpanna med olja, fräs skivad vitlök och chili efter smak. Lägg på räkorna och låt dem fräsa i oljan en kort stund. Ta bort från värmen och spetsa räkorna på en sticka!

.

Klart!

.

efterrätt-3

.

.

Kram

Helena

.

Kategorier:

Okategoriserade

3 kommentarer

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: