En råbiff på fredagskvällen är aldrig fel

mat-32

.

.

Vet inte hur det är med er, men jag personligen ääälskar verkligen råbiff. En vanlig råbiff med klassiska tillbehör som lök, rödbetor, kapris, Dijonsenap och äggula är så smarrigt och vi äter det tämligen ofta hemma. Älskar också att testa olika varianter på restaurang. Till topprestaurangerna hör Strandvägen 1 i Stockholm och Hattfabriken i Västerås. Kan varmt rekommendera de båda. Magnus har en gång också gjort en asiatisk variant som var vansinnigt god. Ska be honom gör den snart igen.

.

.

mat-33

.

.

För den som aldrig provat och känner sig lite nyfiken på rätten kan jag säga att lämpligast söker du upp en köttdisk och ber dem där mala färs på flankstek. Vissa vill ha handskuren flankstek, men jag föredrar finmalen. Det går alltså inte att bara ta vanlig nötfärs i köttdisken. Den nymalna färsen ska ätas samma dag som den är malen, det är viktigt! Jag brukar köpa 200 g/pers, men det är ganska mycket, och är man inte van att äta rått kött, ja då kanske man ska börja med 100-150 g/person istället. Till råbiffen serveras helst öl. Jag gillar inte starköl men brukar köpa folköl eller mellanöl från något av bryggerierna här i stan. Finns på bl a hos Saluhallen Slakteriet och i vissa ICA-butiker.

.

.

mat-31

.

.

Att fixa till en råbiff tar inte mer än ett par minuter. Blanda färsen med lite olivolja, flingsalt och peppar. Smaka av. Jag formar den som en hamburgare i en sån här (annonslänk till Cervera) form, tycker det ser godast ut. Sen är det bara att hacka lök, tärna rödbetor och lägga upp de övriga ingredienserna på en tallrik.

.

Smaklig måltid!

.

.

Kram

Helena

.

,

 

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: