Tips – Så hänger du gardinerna bäst

∼ Innehåller annonslänkar till Ellos och SoffaDirekt ∼

Skärmavbild 2019-02-11 kl. 10.37.13

Blå sammetssoffor finns här

.

.

Av en slump hittade jag i morse bilder från ett fint hem som jag fotade för ett reportage för några år sedan. Bilderna såldes aldrig eftersom de kom till precis när de stora mediahusen började skicka ut märkliga avtal till alla sina frilansande fotografer och skribenter. Avtalen försämrade villkoren för oss och det blev massavhopp och två läger, de som skrev på, och de som inte skrev på. Jag valde att inte fota mer reportage efter det.

.

 

Nu var det iofs inte det jag hade tänkt att skriva om, för när jag såg de här bilderna kom jag direkt på att jag ville visa er ett perfekt sätt att hänga gardiner. Ofta hör jag att ”vi vill inte ha gardiner för vi vill inte skymma de fina fönstren”. Och så kan det förstås vara. Man vill inte skymma utsikten, inte göra det mörkare inne osv. Ibland blir det förstås absolut mycket mycket finare helt utan gardiner också, men om man känner att man vill mjuka upp rummet lite är gardiner ändå ett bra alternativ. Och som ni ser behöver man inte hänga dem för fönstren.

.

.

Häng dem helt enkelt längs väggarna utanför fönstren. Det blir mycket vackert och ombonat. Speciellt vackert blir det om man gör som på bilden från vardagsrummet, att man täcker hela väggen mellan två fönster istället för att man hänger längder på var sida om fönstret och lämnar en smal väggbit emellan, eller om man gör som i sovrummet att man har gardiner bara på en sida och täcker hela väggen. Är ni med på vad jag menar?

.

.

Skärmavbild 2019-02-11 kl. 10.39.05

Tunn vit gardin i dubbel bredd finns här, ljusgrått sammetsöverkast finns här, söt mässingskruka finns här

.

.

Se också till att ta i ordentligt med tyg, så att det inte ser ut som att det hänger två slipsar och ramar in fönstret. Väj helst gardiner med dubbel bredd, och går inte det kan du göra som jag har gjort. Jag har hängt upp dubbla längder på var sida om fönstren i mitt vardagsrum.

.

.

Kram

Helena

.

.

 

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: