Löjromspizza med färdig deg och så gör du om löjrommen blir för rinnig

1

.

.

Fredag och hela helgen ligger framför oss. Så himla härligt! Nu ska jag spurta med två jobb som jag måste få iväg innan arbetsdagen är slut, men sen ska jag bara njuta helg. På På fredagar är jag oftast för trött för att åstadkomma några avancerade kulinariska höjdpunkter i köket, så då tar jag gärna den lätta vägen med sådant som går fort, men ändå är lite fredagsfestligt. Löjromspizzan med färdig pizzadeg är en perfekt sådan rätt!

.

.

Älskar du löjrom måste du prova den här superenkla smaksensationen. Tyvärr är den svenska delikatessen Kalix Löjrom sedan drygt ett år tillbaka allt för dyr för att köpa (tycker jag i alla fall), en liten burk på 70 gram koostar 300 kr… (innan kostade den runt 170 har jag för mig) men den amerikanska som ligger på runt 70 kronor burken (i frysdisken) duger alldeles utmärkt. Låt den bara tina i kylskåp så håller den sig fast och fin. Tinar den för fort blir den rinnig. Skulle det ändå hända, trots att den tinar i kylskåp, kan du lägga upp den i ett kaffefilter och låta den droppa av en stund innan servering.

.

.

Nåväl, här kommer receptet!

.

.

Köp hem

Färdig pizzadeg
Philadelphiaost
Mozzarella
Löjrom
Creme Fraiche eller gräddfil
Dill
Rödlök

Gör såhär

 

1 Rulla ut en färdig pizzadeg på ett smörpapper.

2 Bred på ett lager Philadelphiaost.

3 Riv mozzarella ost över.

4 In i ugnen – läs på pizzaförpackningen hur länge och hur varmt.

5 Ta ut pizzan och lägg på klickar av vald fiskrom  och gräddfil.

6 Strö över hackad dill och hackad rödlök
.

.

Färdig att njutas antingen som föråkare eller som huvudrätt! Tar inte mer än en 25-30 min att sno ihop! Servera ett glas iskallt bubbel till och jag lovar att du får en riktigt härlig fredagsfeeling!

.

.

Kram

Helen

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: