Därifrån kommer matsalsmöbeln

∼ innehåller annonslänkar ∼

vardagsrum-17

.

.

Tjingeling!

.

.

Jag har fått lite frågor om ”matsalsgruppen”, var den kommer ifrån osv. Den är som mycket annat hemma hos oss ärvd och vintage (eller begagnad om man så vill, varför snajda till det liksom?).

.

.

Bordet köpte mina svärföräldrar på 60-talet, det är ett klassiskt Carl Malmsten-bord som fortfarande produceras. Någon gång under 90-talet använde min svåger och svägerska det i sitt hem och då betsade de det brunt. Vi hittade det av en slump i min svärfars källare för några år sedan och tog hem det. Stolarna är Danska och från 50-talet. Dem har vi köpt vintage och ”dynan” som flera frågat om är fårskinn som stolarna är klädda med. För övrigt ser jag nu att nästan allt på bilden är sådant vi köpt på auktion eller vintage. Den stora urnan fyndade jag på Läkarmissionen för en spottstyver, tavlan med fotografiet på ballerinan har vi köpt på auktion, liksom Le Corbusier-soffan som står under. Lamporna är dock nya och båda kommer från Flos och finns på Nordiska Galleriet. Supercoola Parentesi som sitter i hallen finns här, och IC Lights Suspension som hänger i taket finns här.

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

1 kommentar

Haha, det där var nästan läskigt! Klickade in här för att gå tillbaka i bloggen och kika en gång till på eran matgrupp, så fick jag all info serverad direkt! 😊 Är så sugen på ett mörkare bord ( haft ljusa bord alldeles för länge!) och gillar erat. Älskar för övrigt din blogg, så bra mix av allt jag gillar! Tack!

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: