
.
.
I söndags kväll lagade jag och Lillan mat tillsammans. Det var hur mysigt som helst och det var faktiskt Lillan om gjorde det mesta. Jag plockade mest undan och skar det som behövde skäras med vass kniv. Hon verkligen älskar mat det lilla Knyttet och ju mer intressanta smaker det är desto roligare tycker hon att det är att både laga och äta.
.
Vad lagade vi då? Jo det blev Torskrygg med inkokt fänkål och rosmarinkräm serverat med svart ris, alltså vilken smakkavalkad! Underbart gott och vi kommer absolut att laga det igen.
.
.
Köp hem
svart ris
600 g torskfilé
salt och peppar
olivolja
1 fänkål
2 tsk honung
1 apelsin (saft och skal)
2 tomater
1 dl smetana
1 msk färsk rosmarin
1 vitlöksklyfta
.
.
Gör såhär
1 Koka riset enligt instruktionerna och glöm inte att salta. Skär torsken i portionsbitar, krydda med salt och peppar. Lägg dem i en ugnssäker form och ringla över lite olivolja. Sätt in i ugnen på 175 grader ca 20 minuter eller tills innertemperaturen är 56˚C.
2 Ansa och skär fänkålen i skivor, fräs dem mjuka i lite olivolja i en kastrull. Ringla över honungen och krydda med salt och peppar.
3 Tvätta apelsinen och riv skalet på fina sidan av rivjärnet och pressa ur saften. Häll apelsinsaft och skal på fänkålen och fyll på med vatten så det nästan täcker. Skär tomaterna i bitar och lägg dem i kastrullen. Koka på svag värme ca 5 minuter. Vi slängde i en klick smör det sista vi gjorde för att förhöja smaken ytterligare.