Härliga vårfärger i vårt mysrum

∼ det här inlägget är ett samarbete med Ellos ∼

ellos-3

.

.

God morgon

.

.

Som ni vet flyttade Lillans storasyster hemifrån strax före jul och sedan dess har hennes rum stått mer eller mindre tomt (så när som på de två vita sofforna som fick flytta upp från vardagsrummet) och nu är jag så himla sugen på att få piffa till det där inne.

.

.

Tanken är att det ska bli ett mysigt ”chillarum” av det hela. Helt enkelt ett rum där man kan ligga i sofforna och kolla film i sin dator/ipad, kanske läsa en bok, eller jobba. Lillan kan vara där med sina kompisar (så slipper de sitta i hennes säng) och så kan vi hänga där på kvällarna innan vi går och lägger oss osv. Jag tycker annars att det är lite synd att vi i princip bara använder övervåningen till att sova och duscha. Med det här rummet hoppas jag att det kommer att kännas som att vi använder hela huset lite bättre.

.

.

Hur vill jag ha det då? Jo, jag längtar så sjukt mycket efter våren just nu så det enda jag kan tänka på är ljusa våriga toner till de vita sofforna. Jag känner ett behov av mjuka toner i beige, salvia, mullvad, och så vill jag blanda det med olika ljusa grå nyanser (gärna varma) och på toppen av allt, en blandning av mässing och blankt krom. Det är för övrigt en fråga som jag får ofta, kan man blanda mässing och krom/silver? Jaaa, visst kan man det! Det är väldigt vackert, och dessutom skulle det vara ett rent vansinne om vi nu helt plötsligt skulle slänga ut all fin mässing vi köpt de senaste 5-6 åren, bara för att det inte är toktrendigt längre, och för det andra känns förresten inredningen mycket mer avslappnad om man blandar de två metallerna. Det blir inte så tokstylat och inte så trendängsligt om jag säger så.

.

.

ellos-2

.

.

I Lillans storasysters rum finns en kakelugn som är gräddvit med dekormålning i milt rosa, gula och gröna färger och det vill jag gärna plocka upp i inredningen. Passar alldeles utmärkt nu till våren tänker jag.

.

.

.

.

skärmavbild 2019-01-08 kl. 09.29.41

.

.

Eftersom det ska vara ett mysrum vill jag ha många sköna kuddar. Minst 5 i vardera soffa. Daisy i mjuk sammet med fin smockresår är ett bra alternativ, liksom Willow från Mimou, båda finns här. Blandar man storlekar och former blir det som allra bäst tycker jag. Sammeten återkommer även i den lilla puffen Leopold som är en nyhet och finns här.

.

.

Innan sofforna fick flytta upp till övervåningen hade vi ett ganska stort fyrkantigt soffbord i marmor. Det fick inte plats här uppe så ett nytt bord behöver köpas in, gillar det här runda marmorbordet Studio som jag tror kan passa bra till. Stort gilla på den där kolonnmodellen till fot förresten! Studio hittar du här.

.

.

Sen var det det där med att blanda mässing och silver. Snygga golvlampan Widar i mässing, passar alldeles utmärkt ihop med Alexis i krom, som är en ljuslykta för värmeljus (så smidigt att slippa palta med fotogen eller ljusolja).

.

.

Vad tror ni, blir det ett härligt ljust rum där jag kan möta våren (lite i förtid) på rygg med en bra bok i handen?

.

.

Kram
Helena

 

Kategorier:

Okategoriserade

3 kommentarer

Hej Helena !
Låter som att Ni vill få till ett härligt mysrum.
Nu kommer jag till en sak jag reflekterar över med tanke på Ert intresse för designlampor samt deras andrahandsvärde och ev arv. Du visar här som förslag en plagierad golvlampa som säljs av Ellos.
Har inte Ni beställt original taklampan i samma serie till att sätta ovanför matsalsbordet ?
Varför inte då ha golvlampan i samma serie och ha möjlighet att placera dem i samma rum om Ni vill ändra om någon gång.
Om man tittar till de andra Design lamporna Ni har investerat i så vore det väl en bra tanke, Eller ?
Ska bli roligt att se Era rum.
Med vänlig hälsning från
Ninni.

Gilla

Hej Ninni, ursäkta sent svar. Det stämmer att vi köpt originallampan till taket i matsalen och visst skulle det vara fint med originallampan på fot till. Kanske köper vi den så småningom! Inlägget var ett samarbete med Ellos och moodboardet satte jag samman för att få fram känslan jag vill skapa i rummet. Att göra moodboards är ett jättebra sätt att visualisera vad man är ute efter för känsla. Det gör jag alltid till mina inredningskunder också. När man sedan sätter igång och handlar det man behöver, för just den där känslan, då är det inte alls säkert att man köper exakt de möblerna som man hade med på moodboardet. Ibland kan varan vara slut, den kan vara för dyr, i för dålig kvalitet eller dyl. då får man titta på liknade alternativ. Saker som skapar samma känsla alltså. Vi får helt enkelt se mer exakt vilka varor vi kommer att köpa i den stilen till rummet. Trevlig helg! Mvh Helena

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: